avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Returnare bani termopane
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Returnare bani termopane

In prezent, blocul in care locuiesc se afla in curs de reabilitare termica.
Cineva mi-a spus, la un moment dat, ca proprietarilor care vor sa-si pastreze termopanele montate li se va returna contravaloarea acestora.
Imi puteti spune daca este adevarat?
Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Septembrie 2018
Ana24M, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:06, 16 Septembrie 2018
De regula executantul lucrarii de modernizare si eficientizare energetica pentru a obtine efectul scontat si a creste eficienta energetica are interesul sa utilizeze la 1 proiect=modernizare imobil,aceiasi tehnica cu aceleasi materiale
In conditiile in care normele in domeniu impun ca modernizarea energetica sa se execute integral,ca aspectul imobilului sa fie uniform,utilizand aceleasi materiale este greu de crezut ca executantul va accepta sa pastreze vechea tamplarie termopan care asigura eficienta energetica scazuta,or interesul modernizarii este acela de ridicare a eficientei energetice a intregului imobil
Raspunsul la intrebarea dv referitor la returnare c/v termopane o puteti afla direct de la reprezentantul asociatiei dv de proprietari care a semnat contractul de executare modernizare energetica,contract care contine toate aspectele asumate de catre partile in contract
Va multumesc pt raspuns!
"In conditiile in care normele in domeniu impun ca modernizarea energetica sa se execute integral,ca aspectul imobilului sa fie uniform,utilizand aceleasi materiale este greu de crezut ca executantul va accepta sa pastreze vechea tamplarie termopan care asigura eficienta energetica scazuta"
Mentionez ca administratorul a pus un anunt prin care solicita ca proprietarii care nu doresc inlocuirea tamplariei sa faca o cerere scrisa, deci este un aspect permis.
Eu as dori pastrarea termopanelor montate personal dar cel care se ocupa de reabilitare a spus ca inchiderea balconului obliga la inlocuirea celor vechi din cauza unor aspecte tehnice.

Inca o intrebare, va rog: fiind la etajul 1, e singurul apartament care, din constructie, a avut inchiderea balconului cuprinzand si geamul de la camera. Omul cu termopanele zice ca izolarea balconului nu va include si acest geam.
Nu este corect ca reabilitarea sa respecte constructia initiala a blocului?

Va multumesc!
Reabilitarea reprezinta o modernizare a partii comune de imobil de locuit in comun care implica schimbarea aspectului exterior al partii comune in sensul ca se vor inlocui tocariile vechi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica obligativitate schimbare profile pvc cu altele impuse de primarie amadeusm amadeusm Cf. legii 10/1995 si a primariei sec 3 in reabilitarea termica se poate impune schimbarea tamplariei pvc existente cu alta? Sunt obligat sau pot pastra pe cea ... (vezi toată discuția)
Obligativitate schimbare termopane Dana653 Dana653 La reabilitarea blocului poți fi obligat sa îți schimbi termopanele? Exista vreo reglementare recenta in acest sens? Am avut o ședința in care ... (vezi toată discuția)
Inlocuire geam termopan la reabilitarea termica sandi67 sandi67 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema de mai jos: Locuiesc intr-un bloc construit acum 30 de ani, aflat in sectorul 2 ,care in acest ... (vezi toată discuția)