avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inlocuire geam termopan la reabilitarea termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inlocuire geam termopan la reabilitarea termica

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema de mai jos:
Locuiesc intr-un bloc construit acum 30 de ani, aflat in sectorul 2 ,care in acest moment a intrat in procesul de reabilitare.Acum 12 ani am inlocuit vechea tamplarie de lemn cu una termopan, care in timp s-a deteriorat. Din discutiile avute cu administratorul blocului am aflat ca la reabilitare vor fi inlocuite gratuit doar ferestrele cu timplarie de lemn, cei care doresc inlocuirea termopanelor urmand sa plateasca pentru acestea. Este legal acest lucru. In ce conditii se pot inlocui vechile termopane.
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 11:01, 9 Septembrie 2016
Aveti aceleasi drepturi ca cei cu alt fel de tamplarie, nu veti suporta costuri suplimentare.
Daca vreti un raspuns oficial, depuneti cerere la primarie.
Proprietarii vor plati 20% indiferent de forma de finantare, fonduri europene sau buget local. Povestile cu reabilitare gratuita sunt doar legende urbane.
cyan a scris:

Povestile cu reabilitare gratuita sunt doar legende urbane.

Si totusi au existat imobile de locuit in comun care au beneficiat de modernizare si eficienta energetica prin programe pilot fara sa achite niciun fel de obligatie financiara
@sandi67
Executia reabilitarii are drept scop principal cresterea eficientei energetice a imobilului
Executia reabilitarii de face in baza unui proiect tehnic ,care trebuie sa precizeze concret ca lucrarea finala va asigura imobilului o anumita eficienta energetica-valoare care nu se poate obtine daca in imobil exista pierderi generate de diferite modele si generatii de tamplarie ferestre
De regula,prin proiectul tehnic ,pentru asigurarea eficientei energetice ,se prevede instalarea de tamplarie ferestre care sa asigure o anumita eficienta energetica care sa fie consemnata in certificatul de eficienta energetica
Depinde cum s-a stabilit de primarie sa se procedeze.

Din practica eu stiu ca se schimba si la cei care au termopan.
Chiar nu stiu niciun caz in care sa se fi procedat asa cum sustineti ca nu s-ar schimba decat la cei care au din lemn.

Asa puteti scoate ferestrele si nu mai aveti nici lemn si nici termopan...
Ce ar face in acest caz, ar lasa fereastra nefacuta?
cam tarziu raspunsul meu:
- la mine a fost unul din cazurile de reabilitare gratuita, adica partea noastra a suportat-o Primaria in ajunul alegerilor din 2012
- eu am facut scandal sa-mi pot pastra geamurile mele termopan, voiau sa le schimbe chiar daca ale mele respectau in tottalitate aspectul initial (dimensiuni, numar de canaturi, deschideri, forma) - pierdeau constructorii bani. Probabil ca le-au schimbat si la mine, dar doar pe hartie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica bloc 7 scari maud maud Asociatia de proprietari din care fac parte a primit de la primarie avizul pentru strangere de semnaturi in vederea reabilitarii cf OUG 18/2009. Majoritatea ... (vezi toată discuția)
Obligativitate schimbare termopane Dana653 Dana653 La reabilitarea blocului poți fi obligat sa îți schimbi termopanele? Exista vreo reglementare recenta in acest sens? Am avut o ședința in care ... (vezi toată discuția)
Returnare bani termopane Ana24M Ana24M In prezent, blocul in care locuiesc se afla in curs de reabilitare termica. Cineva mi-a spus, la un moment dat, ca proprietarilor care vor sa-si pastreze ... (vezi toată discuția)