avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... coruptia
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

coruptia

Dreptul persoanei vătămate la repararea prejudiciilor materiale cauzate prin erorile judiciare săvârşite în alte procese decât cele penale nu se va putea exercita decât în cazul în care s-a stabilit, în prealabil, printr-o hotărâre definitivă, răspunderea penală sau disciplinară, după caz, a magistratului pentru o faptă săvârşită în cursul judecăţii procesului şi dacă această faptă este de natură să determine o eroare judiciară.
am citat din legea 317/2004

intrebare mea este ? am o hotarare definitiva si irevocabila in care s-a produs o eroare judiciara grava
acum as vrea sa-l dau in judecata pe judecatorul care a dat acea hotarare
unde introduc cererea la judecatoria care a dat sentinta sau la tribunal ?
ptr a cere daune materiale trebuie s-a introduc o alta actiune indreptata impotriva ministerului de finante sau in cadrul aceluiasi proces chem si ministerul de finante

mai exact in acest proces judecatorul a dat o hotarare irevocabila pe baza unei alte hotarari , hotararea pe care sa bazat judecatorul era desfintata tot printr-o hotarare judecatoreasca , fiind vorba de un teren si un imobil


hotararea judecatoreasca prin care era desfintata prima hotarare judecatoreasca se afla la dosar , dar judecatorul a motivat ca din greseala nu a observato si ca din neatentie si al volumului mare de lucru nu a observat ca impotriva primei actiuni eu am introdus recurs , recursul admis si desfintata hotararea primei instante ,irevocabila fara drept de atac ( la recurs sa constatat deasemenea o grava eroare judecatoreasca )
fiind vorba de un teren si un imobil care valoreaza sau ma rog valora foarte mult si eu am incercat sa ma lupt cu mafia locala implicata in imobiliare am observat ca judecatori au si ei un interes ca prea au comiso , prea au dat hotarari in care erau greseli flagrante

eu am sesizat consiliul superior al magistraturi , judecatorul a fost putin tras de urechi (pedepsit prin diminuarea salariului pe o perioada de cateva luni)

acum as vrea sa-l dau in judecata si sa-i cer daune materiale ?

ce ma sfatuiti cum sa procedez?
va multumesc anticipat ptr raspunsuri
dragos G
Cel mai recent răspuns: ContSters89128 , utilizator 12:24, 26 Octombrie 2009
O hotarare irevocabila se poate ataca cu contestatie in anulare.
www.avocatnet.ro/content/for...
multumesc ptr raspuns
impotriva hotararii am introdus cerere de revizuire a hotararii care mi-a fost admisa si hotararea desfintata si revizuita , dar eu as vrea sa-l fac pe acest domn judecator sa plateasca ptr faptele lui , fiindca eu am avut foarte mult de pierdut din cauza lui ( am pierdut aproape 3 ani prin justitie ) si daca mai eram mult purtat prin salile de judecata linistit puteam sa ma fac avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hot.irevoc. de la curtea de apel b.stefan78 b.stefan78 In cazul in care Curtea de Apel pronunta o hotarare definitiva,irevocabila ce pot sa fac in continuare?Unde pot sa ma adresez? Pot sa ma adresez la Curtea ... (vezi toată discuția)
Sa intelegem mai bine legea si procedura legala! Just-drept Just-drept A) = Art.52, alin.3 din Constitutia Romaniei, spune: Statul răspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare. Răspunderea statului ... (vezi toată discuția)
Cai de atac la solutionarea unui proces costa332 costa332 in urma unui proces pe care l-am pierdut, am facut recurs la care mi sa dat ca raspuns ca solutia data la proces este irevocabila. Mai am dreptul la alta cale ... (vezi toată discuția)