avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... permis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

permis

sal daca am fost prins fara permis auto si am fost condamnat la 6 luni cu susp cand mai pot d a de permis .ms mult
Cel mai recent răspuns: ContSters74561 , utilizator 12:42, 26 Octombrie 2009
Numai in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.
ms
Intr-un an,daca nu mai suferiti alta condamnare.

In Codul Rutier la art. 116. "(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dacă:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

Acest articol de lege lamureste problema Dvs.

Va doresc numai bine.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare permis.....redobandire ionutz_jjjjj ionutz_jjjjj buna ziua! -in 22 aprilie 2009 am fost prins de politie conducand cu PERMISUL SUSPENDAT; -pe 17 decembrie 2009 am fost trimis in instanta la proces si mi-a ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis de conducere ermus ermus Imi poate spune si mie cineva daca aceasta este hotararea definitiva si daca aceea este data de la care trebuie sa astept un an pt a da din nou sala?ma refer ... (vezi toată discuția)
Redobindirea permisului auto dupa hotararea definitiva alberto974 alberto974 am o hotarare definitiva in dec.2015 si dupa ce perioada pot redobandi permisul auto? multumesc (vezi toată discuția)