avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ma pot adresa unui tribunal pe raza caruia am mutatie?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ma pot adresa unui tribunal pe raza caruia am mutatie?

Un pasaj din legea contenciosului administrativ:
****În ceea ce priveşte competenţa teritorială în materia contenciosului administrativ, aceasta este alternativă, reclamantul putând alege între instanţa de la domiciliul său sau al pârâtului. În cel din urmă caz, pârâtul nu poate invoca excepţia necompetenţei teritoriale.********

Daca am mutatie(nu domiciliu stabil) in Bucuresti ,pot apela la tribunalul din Bucuresti?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:02, 28 Martie 2018
Domiciliul persoanei fizice, în vederea exercitării drepturilor şi libertăţilor sale civile, este acolo unde aceasta declară că îşi are locuinţa principală. Dovada domiciliului şi a reşedinţei se face cu menţiunile cuprinse în cartea de identitate. În principiu, având mutația în București, puteți apela la instanța din București.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia de necompetenta teritoriala HeniuV HeniuV In contencios administrativ, cazul de fata este, pe fond, de competenta Curtilor de Apel. Mai multi reclamanti din diverse localitati ale tarii au ... (vezi toată discuția)
Sesizarea instantei de contencios adm.-teritorialitate elena20a elena20a Buna ziua, puteti sa-mi spuneti, va rog, care este instanta competenta teritorial in cazul unei sesizari a instantei de contencios? (vezi toată discuția)
Declinare de competenta in favoarea tribunalului bucuresti cristiano73 cristiano73 Solutie: declina cauza în favoarea Tribunalului Bucureşti - Secţia civlă .Cazul se judeca la Arad.Caz:-anulare act emis de autorităţi publice locale 4890 ... (vezi toată discuția)