avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta venit pentru banca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta venit pentru banca

Buna ziua !! am 4 salariati care vor completare de adeverinte pentru credite de nevoi personale pt banca... Din cauza ca din 70 angajati 30 sunt deja cu popriri vreau sa refuz de a mai completa adeverinte pentru banci.
exista o cale ca angajator sa pot refuza completarea adeverintelor ?
Cel mai recent răspuns: Vulturudac , utilizator 17:56, 6 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Angajatorul este obligat conform art. 34 alin. (5) din Codul muncii , republicat, la solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.
Constituie contraventie încalcarea de catre angajator a prevederilor art. 34 alin. (5) si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform alin.6 al art.7 din HG 905/2017, la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registru şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
15 zile calendaristice sau lucratoare?unde se specifica in actul normativ daca termenele sunt zile calendaristice sau lucratoare?
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2018
Vulturudac, utilizator
Sunt zile calendaristice.
multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa de lichidare se eliberează la cerere? ContSters330987 ContSters330987 După depunerea demisiei, în cat timp angajatorul este obligat să-ți elibereze FISA DE LICHIDARE? E posibil ca după 4 luni ( de la depunerea ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime, recomandare Strong Strong As dori sa intreb legat de adeverinta de vechime, este o obligatie a angajatorului sa o elibereze la incetarea contractului de munca, sau se elibereaza doar la ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa-mi dea o adeverinta Ionelarobert Ionelarobert Salut eu m-am întors mai devreme la munca din postnatal la o alta firma când m-am angajat i-am cerut o adeverință pt a o depune la primărie pe a mai ... (vezi toată discuția)