avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Paguba RCA, proprietar firma Bg, imputernicire sau ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Paguba RCA, proprietar firma Bg, imputernicire sau procura?

Buna ziua.
Am avut un accident auto, am facut amiabila.
Acum trebuie sa fac dosarul de dauna si am dat de o problema.
Masina mea e inmatriculata in Bulgaria, pe firma.
Cei de la Euroins au cerut (la telefon) initial imputernicire din partea firmei, asa cum scrie si pe site la ei.
Am facut un model, i-am intrebat pe mail daca e ok formulat, au spus ca vor procura notariala.
Pot sa o fac si pe asta (dand niste bani degeaba), dar vreau sa fiu sigur ca cererea lor are baza legala, ca nu as vrea sa ma trezesc ca in fiecare zi mai vor inca ceva, sau vor alta formulare, samd.

Formularea din legea 132/2017, la art 2, definitii, este urmatoarea:

19. mandatar - orice persoană fizică sau juridică împuternicită în condițiile legii să reprezinte interesele persoanei prejudiciate în raporturile acesteia cu asigurătorul RCA și cu unitatea reparatoare auto;

Cand am facut operatii in Romania pentru o firma romaneasca nu am avut niciodata nevoie de altceva decat de o imputernicire semnata si stampilata.
Din ce am gasit pe internet cand cel care o emita este firma forma autentica a imputernicirii nu este imperativa decat atunci cand se fac acte care sunt la randul lor obligatoriu de facut la notar, de exemplu tranzactii imobiliare.

Unde gasesc definitia pentru "imputernicita in conditiile legii"?

Multumesc de ajutor.

Alte discuții în legătură

Problemecu euroins ContSters115952 ContSters115952 La sfarsitul lunii Septembrie am avut accident de masina iar vinovatul avea asigurare la Euroins . A doua zi am fost la sediul Euroins unde s-a facut ... (vezi toată discuția)
Probleme cu deviziul unei asigurari rca IoanaOprea02 IoanaOprea02 Buna, In luna februarie am avut un accident cu un asigurat euroins. Asiguratul euroins a fost cel vinovat, am mers la cea mai apropriata sectie de ... (vezi toată discuția)
Dosar vatamare corporala si daune morale GFC GFC In data de 10.06.2014 am depus la societatea de asigurari EUROINS un dosar de dauna vatamare corporala si daune morale, urmand a fi contactata de la sediul ... (vezi toată discuția)