avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii

Este legal sa se lucreze 24 cu 72 conform codului muncii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 29 Martie 2018
Codul Muncii nu prevede o astfel de repartizare a duratei timpului de munca, chiar daca se uziteaza in practica.

O astfel de repartizare este posibila numai daca este mentionat in c.i.m. program de munca inegal.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc mult! As vrea sa ma mai lamuriti cu inca o problema ce se poate face in cazul unor discriminarii in programul de lucru pentru ca preferential unii colegi (2.3 la nr) fac la 24 iar altii la 8 ore astia sunt pilele sefului sa zic asa . astia la 8 ore sunt frecati ca sa vina mai des la seevici. Iar cei la 24 doar 7zile pe luna k il mai ajuta pe sef pe acasa la una alta..in concluzie ce se poate face legal pentru discriminare in forma continuata?
Persoana care se considera discriminata se poate adresa Inspectiei Muncii, Inspectoratelor Teritoriale de Munca si/sau Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

Vedeti si
www.avocatnet.ro/articol_385...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz, discriminare din partea șefului Cristina medic Cristina medic Buna ziua, Dacă ma simt nedreptățită (discriminata) de șeful direct, in ceea ce privește programarea orarului de lucru, inafara direcțiunii ... (vezi toată discuția)
Unde raportam discriminarile BX BX Daca compania nu ia vreo masura, ce putem face in cazul discriminarilor ? Exemple: 1. Intr-un anume departament, fara vreun motiv intemeiat, nu se ... (vezi toată discuția)
Program de lucru adimanea adimanea Buna ziua, in contractul de munca se mentioneaza la\" Durata muncii\" \"O norma intreaga, durata timpului de lucru fiind repartizata inegal, fara a depasi 48 ... (vezi toată discuția)