avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate vinde o cota parte dintr-o proprietate ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate vinde o cota parte dintr-o proprietate ?

Buna seara ,
Se poate vinde o cota parte dintr-o proprietate ?
Nu s-a facut iesirea din indiviziune (lipsa de bani , indiferenta , multi mostenitori ....) si unul din cei 4 proprietari vrea sa vanda partea sa unui nepot de frate . Astfel acest nepot ar avea si partea matusii lui si partea bunicului sau ( fratele celei ce vrea sa vanda)
Se poate ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: psimona22 , utilizator 19:43, 29 Martie 2018
Este foarte adevarat. Am presupus ca dreptul de proprietate asupra imobilului este intabulat. Daca nici parintii "vanzatorului" nu sunt in viata si daca acesta nu se casatoreste pana la data decesului, asa este, nu are cine ataca testamentul. Totusi, testamentul are efect abia dupa decesul titularului cotei din dreptul de proprietate. Dupa deces trebuie dezbatuta succesiunea. Abia apoi devine proprietar cel care primeste prin testament.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de preemtiune Dragos1109 Dragos1109 Buna ziua, Revin la dvs cu o intrebare - schita topografica stereo 70 - plan vizat de OCOT - categoria de folosinta a ... (vezi toată discuția)
Imputernicire la notar ContSters359110 ContSters359110 verisoara mea spune ca are de la unchiul meu( tatal ei inca in viata) imputernicire de la notar , cum ca, poate sa vanda un teren parte a unchiului meu. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! doua persoane fizice, rude, detin in parti egale un ... debutant2013 debutant2013 Buna ziua! Doua persoane fizice, rude, detin in parti egale un teren extravilan si nu este facuta iesirea din indiviziune. Unul dintre proprietari vrea sa ... (vezi toată discuția)