avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit prima casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit prima casa

Impreuna cu sotul meu am depus un dosar la Banca Transilvania pentru programul prima casa. Ineinte sa depunem dosarul eu am fost la banca si am povestit /intrebat situatia mea. Adica eu sunt acum la cresterea copilului si inainte lucram ca profesoara la 2 scoli cu un contract pe perioada determinata. In invatamant in fiecare 3 ani daca nu esti titulara trebuie sa te prezinti la concursul de ocupare a posturilor didactice. Acolo daca ai scris cel putin nota 7 poti sa primesti o catedra titulara astfel o sa ai un contract pe perioada nedeterminata. Eu in 2015 am scris la examen 9,65 si nefiind o catedra titulara in tot judet am primit iar numai o repartizare pe o catedra pe perioada determinata. Cand am fost la banca am posvestit si am intrebat daca va fi o problema in cea ce priveste primirea creditului. Acolo doamna a spus ca nu e problema pentru ca din 2009 am lucrat in continuu. Am gasit un apartament am facut tot ce au cerut (si antecontract care e 5%din suma apartamentului) si acum ma suna ca nu pot sa dea creditul pentru ca nu am un contract oe perioada nedeterminata, trebuie sa aduc de la scoala o hartie ca dupa ce se termina concediul de cresterea copilului (mai 2019)o sa ma angajeze. Eu incerc sa explic ca nu se poate pentru ca in invatamant este o metodologie. Mentionez ca noi am cerut creditul pe numele sotului eu sunt coplatitorul. Intrebarea mea ar fi urmatorul: Nu este o descriminare? Eu am scris la examen nota titulara si nu e vina mea ca nu a existat catedra titulara si astfel eu nu am contract pe perioada nedeterminata. Este o lege in care scrie ca eu trebuie sa am un contract pe perioada neterminata? Nu conteaza ca in momemtul cererii creditului eu am dovedit(decizia pentu concediul de cresterea copilului) ca pot sa platesc creditul? Va rog sa ma ajutati cu sfaturi pentru ca asa o sa pierdem cei 5% care am dat proprietarului pentru ca asa se cere la Banca. Multumesc anticipat, cu stima si respect Doamna Ferencz Orsolya
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
benedek_orsolya, utilizator

Alte discuții în legătură

Restructurare gravide in invatamant ContSters33235 ContSters33235 In baza Ordinului 5885/2009 privind metodologia de transferare - restructurare a personalului din invatamant si in baza Legii 128/1997 privind statutul ... (vezi toată discuția)
Restructurare profesoare gravide - ce ma sfatuiti sa fac ? ContSters33235 ContSters33235 In baza Ordinului 5885/2009 privind metodologia de transferare - restructurare a personalului din invatamant si in baza Legii 128/1997 privind statutul ... (vezi toată discuția)
Invatamant -titularizare pe viabilitatea postului cristyna17 cristyna17 Buna ziua! In unitatea noastra scolara exista un post pe care functiona de doi ani de zile un cadru didactic caruia i s-a modificat contractul din perioada ... (vezi toată discuția)