avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul pensie

Imi poate elibera angajatorul o adeverinta cu veniturile lunare brute perioada 1990-200? In carnetul de munca venitul brut inregistrat este cu mult mai mic decat cel real datorita orelor sambata,duminica si sarbatori legale care au fost prinse cu un procent fix 26% .
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ghepe , utilizator 23:32, 29 Martie 2018
Da.
Faceti cerere.
Adeverinţele privind sporurile cu caracter permanent acordate în perioadele anterioare datei de 1 aprilie 2001 se vor prezenta numai în situaţiile în care aceste sporuri nu sunt înregistrate în carnetul de muncă ( pag.59 HG 257/2011).
In cazul refuzului ce as putea face ? Mentionez ca pot dovedi cu fluturasi de salariu ca venitul total brut este si de doua ori mai mare fata de cel inregistrat in carnet in lunile de concediu in care am primit si prima de vacanta 100% .
In caz ca le-as primi mi-ar fi de folos sau cei de la CNPP care stabilesc drepturile de pensie folosesc doar informatiile din carnetul de munca in format electronic.
Procedura:
In caz ca nu sunt luate in calcul si primiti decizie de respingere o contestati.
Dupa ce trec doua luni puteti deschide actiune in instanta.
Daca angajatorul nu imi elibereaza adeverinta cu veniturile brute pe motiv ca sunt trecute in carnet si includ sporurile permanente intr-un procent fix de 52% (spre exemplu in carnetul meu este trecut un salariu de baza 2000 si sub linie de fractie un salariu brut 3040 adica tarifarul indexat cu 52% ). Ce pot face daca primesc acest raspuns si nu imi elibereaza adeverinta ?
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare cu mentiuni diferite in carnetul de munca vs. „fluturas”!? gaby_germ gaby_germ Buna ziua. Sunt in perioada pregatirii dosarului pentru Pensie la limita de varsta. Am niste neclaritatati si doresc sa le inteleg cu ajutorul acestei ... (vezi toată discuția)
Salariu tarifar lunar Elena Soare Elena Soare In carnetul de munca, inainte de 1989 inregistrarile se refera la "salariul tarifar lunar"- in acea rubrica se trecea o valoare, de ex.2000 ROL. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Ce anume se ia in calcul? marynela1 marynela1 buna ziua, la calculul pensiilor ce anume se ia in calcul salarul brut (total realizat)fara a scadea cotizatiile ( cass, cas, somaj, ),impozit, sau salarul ... (vezi toată discuția)