avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept la moștenire după bunica. Pot câștiga un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept la moștenire după bunica. Pot câștiga un proces împotriva mamei și a fratelui vitreg?

Buna seara. Povestea este un pic complicata. Cand aveam varsta de 2 ani tatal meu a decedat. In urma decesului tatalui meu, mama a reusit sa obtina o casa de la primarie. In anul 2003 a plecat in italia, eu pe atunci avand 7 ani. In anul 2007 a cunparat acel apartament si s-a casatorit in strainatate. In anul 2008 a vandut apartamentul si i-a dat banii bunicii mele pentru a finaliza casa inceputa, iar in 2013 a nascut. Din nefericire anul trecut bunicul meu a decedat si de atunci eu am grija de bunica mea. O sustin financiar si in orice probleme legate de bani. Bunica nu vrea sa faca succesiunea averii. As dori sa stiu daca in tribunal pot avea castig la un proces impotriva mamei mele pentru ca nu sunt de acord sa faca si fratele meu parte la acea casa si as dori si partea de la apartamentul vandut pentru ca pe contractul de inchiriere am fost trecute amandoua. Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Daca doriti parte mai mare din mostenire, daca si bunica vrea, trebuie sa faceti acte.
Nu este adevarat ca vanzarea nu se poate ataca, orice act se poate ataca. Ce sanse de reusita are atacul depinde de cat de bine a fost gandit actul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, revin in urma "dezbaterii" testamentului bunicii. ... ralucav54 ralucav54 Buna ziua, Revin in urma \"dezbaterii\" testamentului bunicii. Dansa a decedat in noiembrie 2020 si a lasat un testament(la notar) prin care imi lasa mie casa ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire si despagubire sulta sulta Mama mea locuieste impreuna cu cumnata mea si cei doi copii ai ei, unul minor si unul major(ai cumnatei), fratele meu fiind decedat. Si tatal meu este decedat. ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu testament- sustragere de bunuri succesorale danicka danicka Va prezint urmatoarea situatie: In 2008 am deschis succesiunea si am impartit bunurile tatalui decedat. Mama, fratele, si eu am obtinut certificate de ... (vezi toată discuția)