avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Revin in urma \"dezbaterii\" testamentului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Revin in urma "dezbaterii" testamentului bunicii. ...

Buna ziua,
Revin in urma "dezbaterii" testamentului bunicii. Dansa a decedat in noiembrie 2020 si a lasat un testament(la notar) prin care imi lasa mie casa (singurul bun detinut). Casa este cu legea 10 si de aceea nu a putut sa imi faca contract vanz-cumparare. Tatal meu (baiatul bunicii) a decedat acum 6 ani. Mai este in viata matusa mea (fiica bunicii) si fratele meu. Ambii au spus la notar ca ei nu vor sa recunoasca testamentul ca fiecare vrea casa. Deci cade partea cu succesiunea fiindca ei nu sunt de acord. Apoi, fratele meu si mama mea locuiesc impreuna in casa bunicii si pe mine nu ma mai primesc acolo, nu imi mai vorbesc deloc si au retinut toate actele ( certificatul de deces al bunicii, actele casei, tot). Eu am adresa pe buletin acolo, ei nu. Eu ce sa fac in cazul asta daca bunica mi-a lasat testament si nici macar nu ma lasa sa intru in casa?
Inca un aspect, mama si tatal.meu au avut impreuna un apartament. Dupa decesul tatei, mama a vandut acel apartament si mi-a spus sa accept succesiunea pt ca imi va lua o garsoniera pe numele meu. Am avut incredere in ea insa dupa aceea a cumparat o garsoniera si un apartament dar ambele pe numele ei (sunt inca in constructie din 2019). Sa inteleg ca eu nu pot face nimic? Dorinta mamei este sa ii lase totul fratelui meu. Inclusiv cat a avut inchiriat apartamentul toti banii i-a investit intr-o casa de vacanta pentru fratele meu. Macar casa bunicii o pot recupera? Sau contravaloarea a ceea ce mi se cuvine?
Multumesc!
Ați greșit că ați făcut testament. Bunica trebuia să vă facă la NOTAR contract de întreținere, deoarece testamentul este atacabil de către moștenitorii rezervatari.
Mergeti la un avocat, discutați,solutia este de a dezbate succesiunea în instanța..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune casa parinteasca Tarheb Tarheb Buna ziua, Am o nelamurire, daca ma puteti ajuta sau sfatui in aceasta privinta. Mama a murit acum 6 luni, iar tata urmeaza si el in curand din ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu testament: de ce cheamă notarul din nou unul dintre moștenitorii rezervatari, dacă amândoi dăduseră declarație de renunțare? Keyla Keyla Expun cat pot de scurt situația: in 2005 bunicul moare,se dezbate succesiunea,iar tatăl meu și unchiul meu ( fratele tatei) renunță la toate bunurile in ... (vezi toată discuția)
bunica vitrega - cine o mosteneste? inna inna Buna ziua, Dupa moarte bunicii, bunicul meu s-a recasatorit. Mama avea 18 ani iar apartamentul in care locuiau toti trei era inchiriat. Ulterior l-au ... (vezi toată discuția)