avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... scrisoare de garantie de buna executie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

scrisoare de garantie de buna executie

Buna ziua stimati forumisti.V-as ruga sa ma ajutati cu o sugestie la urmatoarea probleme.Scrisoarea de garantie dee buna executie este titlu executor?In cazul unui litigiu de 2 miliarde a cui este competenta materiala?va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Florentina Ragalie , Consilier juridic 14:40, 7 Martie 2006
1.Scrisoarea de garantie bancara, poate...
2.De competenta judecatoriei.
In materie comerciala pana intr-un miliard lei se judeca la Judecatorie, ce depaseste la Tribunal. Iar in ce priveste cererile si procesele in materie civila al caror obiect are o valoare de peste 5 miliarde lei se judeca la Tribunal.
Scrisoarea de garantie bancara se prezinta la banca care a emis-o iar aceasta este obligata sa o sa o plateasca de indata. Ar fi util sa ne dezvalui continutul scrisorii de garantie bancara. Banca emitenta a scrisorii de garantie bancara si-a asumat obligatia stricta de a garanta, iar termenii acestei obligatii sunt mentionati in scrisoarea de garantie bancara, iar acesti termeni sunt de stricta interpretare si de aplicare. Succes si tine-ne la curent. Ma poti contacta si prin mesaje private.
1. Scrisoarea de garantie se prezinta la banca emitenta de indata ce sunt indeplinite conditiile stipulate de banca in cuprinsul acesteia.
P.S. - Mare atentie la termenul de valabilitate al scrisorii de garantie!

2. Competent sa judece litigiul de 2 mld. este tribunalul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii publice bogdanmarinela bogdanmarinela Ofertantul X depune o scrisoare de garantie bancara pentru taxa de participare la licitatie. Nu este declarat castigator si formuleaza contestatie la CNSC, ... (vezi toată discuția)
Garantii ContSters21743 ContSters21743 Buna tuturor. Ce garantii de plata poate solicita o firma intr-un contract de pres serv ca sa fie sigura ca beneficiarul va achita sumele respective? In ... (vezi toată discuția)
Aplicabilitate uzante icc garantii autonome voichita voichita Buna ziua. Mă confrunt cu problema lipsei de reglementare a poliţelor de asigurare de garanţii, cu excepţia dispoziţiile art. 2321 NCC- care sunt în mod ... (vezi toată discuția)