avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare imobi l cu ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare imobi l cu ipoteca

am vandut prin notariat un imobil primind o parte din bani.A trecut termenul cu 3 luni de cand trebuia dat diferenta,In contractul de vanzare se specifica ca cumparatorul pierde avansul ,imobilultrece in proprietatea vanzatorului fara judecata iar radierea din cartea funciara se va face numai dupa plata integrala. In prezent la cartea funciara figureaza cumparatorul iar notarul spune sa ma adresez unui executor ,ceia ce imi pare o ilegalitate . Pe cale amiabila cere avansul inapoi, eu nu vreau. Cum redevin proprietar?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 23:05, 31 Martie 2018
Sa inteleg ca nu doriti nici sa restituiti avansul nici sa incheiati vanzarea?
Notarul are dreptate, va trebui sa va adresati unui executor ca sa obtineti radierea ipotecii.
cumparatorul renunta la tranzactie(nu are banii),dar vrea avansul inapoi pentru o impacare amiabila
Convocati cumparatorul prin executor judecatoresc la notar (zi / ora mentionata) in vederea incheierii vanzarii. S-ar putea incheia vanzarea ori s-ar putea ca notarul sa constate ca promisiunea este desfiintata prin incalcarea obligatiilor de catre cumparator, retineti avansul (daca asa este stipulat in contract) si se inlatura ipoteca din CF pe baza acelei constatari a notarului. Este la fel de posibil pentru cumparator sa va actioneze in judecata daca poate demonstra ca in fapt vanzarea nu se incheie din vreo culpa a dvs.
Ati incheiat un antecontract, un contract de vanzare sau un contract de vanzare cu rezerva dreptului de proprietate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este mai bine: contract de vânzare-cumpărare în care să se specifice avansul dat și ratele, sau antecontract? Calin Daniela Calin Daniela Ce este mai bine sa inchei un contract de vanzare cump teren in care sa se specifice avansul dat si ratele ce urmeaza a fi date sau un antecontract pt avansul ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare-cumparare verificare acte Veras Veras Buna ziua.Doresc sa cumpar o locuinta direct de la un proprietar ,fara agentie.Pentru siguranta mea am hotarat sa merg la un notar pentru un precontract si ... (vezi toată discuția)
Anulare promisiune vanzare-cumparare imobil mariana_aba mariana_aba Buna seara, urmeaza sa vand o locuinta prin credit si as vrea sa stiu care este procedura de anulare a promisiunii de vanzare in cazul in care cumparatorul ... (vezi toată discuția)