am vandut prin notariat un imobil primind o parte din bani.A trecut termenul cu 3 luni de cand trebuia dat diferenta,In contractul de vanzare se specifica ca cumparatorul pierde avansul ,imobilultrece in proprietatea vanzatorului fara judecata iar radierea din cartea funciara se va face numai dupa plata integrala. In prezent la cartea funciara figureaza cumparatorul iar notarul spune sa ma adresez unui executor ,ceia ce imi pare o ilegalitate . Pe cale amiabila cere avansul inapoi, eu nu vreau. Cum redevin proprietar?
Sa inteleg ca nu doriti nici sa restituiti avansul nici sa incheiati vanzarea?
Notarul are dreptate, va trebui sa va adresati unui executor ca sa obtineti radierea ipotecii.
Convocati cumparatorul prin executor judecatoresc la notar (zi / ora mentionata) in vederea incheierii vanzarii. S-ar putea incheia vanzarea ori s-ar putea ca notarul sa constate ca promisiunea este desfiintata prin incalcarea obligatiilor de catre cumparator, retineti avansul (daca asa este stipulat in contract) si se inlatura ipoteca din CF pe baza acelei constatari a notarului. Este la fel de posibil pentru cumparator sa va actioneze in judecata daca poate demonstra ca in fapt vanzarea nu se incheie din vreo culpa a dvs.