avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Socrul meu vrea să obțină tutela nepotului lui care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Socrul meu vrea să obțină tutela nepotului lui care este bolnav psihic și dupaia sa ii ia casa

Bună ziua! Socrului meu i-a murit de o lună unchiul și a început sa depună actele necesare pt a lua el tutela nepotului (copilul celui mort) . Vrea să ia el tutela nepotului pt că acesta suferă de o boala psihica foarte gravă adică: nu este în toate capacitățile mintale,el nu știe decât să ceara pastile de somn și să se legene și să țipe sau uneori să se dea cu capul de pereți. Problema mea este că acest nepot trebuie supravegheat non-stop,iar socrul meu nu este în stare pentru că el însuși este un bețiv care bea până cade lat pe jos,înjură,nu ii cumpără de mâncare, dacă are treaba pleacă și îl lasă singur în casă incuiat (el stând la etajul 9) și cel mai rău ii lasă pastilele pe masă să și le ia singur( "să nu il mai deranjeze când trebuie să ia tratamentul"). A fost o data la tribunal și i-a cerut niște acte pe care le-a dus și acum i-a zis sa se ducă peste o luna.
Problema cea mai mare este că a zis că, după ce i-a tutela îl internează la spitalul de nebunii și ii vinde casa și nu se mai interesează de el. Iar dacă nu poate să vândă casa acum a zis că îl ține tot la spitalul de nebuni și așteaptă să moară ca să ii vândă casa.
Mai pe scurt vrea să obțină tutela lui,să scape de el și să ii ia casa. Ceea ce pe mine mă lasă fără cuvinte....
Cum poți să dai tutela unui om doar ca să o dai???
Intrebarea mea cea mai importanta este: Ce se poate face ca să îl salvez pe omul acela.
P.S. eu nu vreau sa fiu tutorele lui să nu se înțeleagă gresit.

Alte discuții în legătură

Om cu probleme psihice, ajutor de specialitate AleXxXStar AleXxXStar Salut. Am o ruda care nu e intreg la minte (nebun) El a lucart in afara si a avut un accident a cazut de pe pod si acuma are probleme mintale, vorbesti cu ... (vezi toată discuția)
Probleme cu persoane bolnave psihic tiucristian tiucristian Buna! Am mare nevoie de ajutor in legatura cu o persoana bolnava psihic. Sa incep cu inceputul. Duminica seara cineva i-a devastat( spart geamuri, usi) casa ... (vezi toată discuția)
Persoana care nu e in deplinatatea facultatilor mintale ina_enache ina_enache Buna ziua Am tot scris pe acest forum despre problema familiei mele si pe parcurs s-au adaugat informatii noi. Socrul meu se pare ca nu este in ... (vezi toată discuția)