Am tot scris pe acest forum despre problema familiei mele si pe parcurs s-au adaugat informatii noi.
Socrul meu se pare ca nu este in deplinatatea facultatilor mintale. Pe scurt: el locuieste cu al meu cumnat care a suferit un AVC si este semiparalizat. Am decis sa vindem apartamentul care se afla pe numele socrului si al soacrei astfel incat sa se faca o impartire justa ca fiecare sa isi poate lua cate o garsoniera sau ap. cu 2 camere. Pt. ca are o varsta inaintata, i-am propus sa stea intr-o casa pe care noi o avem si pe care i-am pus-o la dispozitie soacrei acum 3 ani si unde ea locuieste, dar fara succes. Doreste sa ramana in apartamentul sau care este foarte mare si care nu mai poate fi intretinut de catre batran si cumnatul semiparalizat.
In timp am vazut ca nu-si aminteste foarte multe, are accese de violenta, vorbeste foarte mult singur, daca azi semneza o o hartie maine neaga cu desavarsire etc. El are o firma care nu mai are acivitate dar pe care firma mai avea cateva sute de miloane. Imediat dupa ce au inceput discutiile despre vanzarea apartamentului (vanzare pe care initial a sustinut-o pana ce am gasit un client, iar la notar a refuzat sa mai semneze cu pretextul ca "noi nu am vorbit niciodata nimic cu el si ca el nu-si vinde casa") am descoperit ca a scos toti banii din firma fara acordul asociatului si i-a cheltuit. A avut cateva cecuri cu bani de inmormantare si se pare ca din 40 mil si-a cumparat palarii si sosete (sute). Acum cateva zile au inceput amenintarile: ca il da afara pe fiul cu handicap, ca ii da una in cap ca sa nu fie aliat cu noi... asa ca lui ii este teama sa mai ramana cu batranul in casa.
Singura solutie ar fi sa il putem declara ca nu este in deplinatatea facultatilor mintale ca sa poata primi asistenta si eventual, sa nu faca vreo gafa legat de banii care au mai ramas sau eventual de casa, mosteniri, acte de violenta.
Care este procedura pt a obtine un asemenea certificat? Poate fi declarata soacra tutore astfel incat el sa nu mai poata vanda lucruri din casa, sa scoata banii din conturi sau sa faca alte traznai care sa lase familia in datorii?
Puteti pune sub interdictie pe aceea persoana, prin instituirea curatelei, daca intradevar este asa cum spuneti. Va fi examinta de o comisie medicala care se va pronunta cu privire la boala sa.
Dar nu veti putea sa-i vindeti apartamentul, deoarece curatela nu permite instarinarea bunurilor persoanei declarata incapabila decat cu acordul expres al autoritatii tutelare.
Nu se pune problema neaparat de vanzarea apartamentului cat mai degraba de pastrarea tuturor bunurilor in familie. In plus, daca soacra ar fi declarata tutore, ea este de acord cu vanzarea apartamentului la fal ca si cumnatul meu, pt. ca in acest context nu mai poate locui nici cumnatul care isi doreste o viata personala in pofida handicapului.
Daca a facut ilegalitati pe acea firma, in urma decesului sau in urma declararii ca fiind inapt, familia va avea de suferit?
va trebui sa depuneti actiune privind punerea sub interdictie judecatoreasca a domnului.
instanta competenta este tribunalul in a carei raza teritoriala isi are domiciliul cel ce urmeaza sa fie pus sub interdictie .
cererea este scutita de taxa de timbru .
punerea sub interdictie reprezinta mijlocul de ocrotire partiala sau totala a intereselor persoanelor care nu au discernamantulu de a se ingriji de interesele lor, din cauza alienatiei sau a debilitatii mintale .
Anularea procurii
patat
Buna ziua! sunt intr o situatie dificila si am mare nevoie de ajutor. vreau sa cumpar un apartament, proprietarul cica nu este si are procura concubina ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa
danymbi
Buna ziua.
Soacra mea doreste sa lase casa ei mie si sotiei mele. Sotia mea mai are un frate care le-a facut sotie si soacrei mele viata un cosmar. Dupa nunta ... (vezi toată discuția)