avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare pamant, propietar bolnav de Alzheimer
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare pamant, propietar bolnav de Alzheimer

Avem o problema in familie. Un titlu de proprietate indiviza pentru pamant cu 6 proprietari. Unul din proprietari este bolnav de alzheimer si nu are urmasi directi. Dintre nepoti (de sora) va mosteni apartamentul pentru care batrana a facut testament cand era in deplinatatea facultatilor mintale. In testament nu este specificat nimic despre pamant pentru ca la vremea aceea nu se stia ce se va intampla. Nepotul locuieste in Bucuresti, iar batrana in alta localitate, destul de departe. Nepotul a angajat o femeie sa aiba grija batranei incheind un act prin notariat prin care se obliga sa-i doneze apartamentul, dupa ce batrana va deceda. Noi ceilalti 5 proprietari dorim sa vindem pamantul si in acest caz trebuie facuta iesirea din indiviziune care necesita o procedura anevoioasa. Cum am putea rezolva cazu?
Multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:11, 25 Mai 2012
Daca persoana in cauza nu are discernamantul necesar pentru a se ingriji de bunurile sale va trebui sa solicitati punerea sub interdictie judecatoreasca, caz in care se va desemna un tutore, ce va putea reprezenta persoana respectiva in procesul de iesire din indiviziune
Aveti nevoie de autorizarea instantei de tutela pt coproprietarul bolnav de Alzheimer. Aceasta autorizare s face exclusiv in interesul ocrotitului, banii obtinuti din vanzare punandu se intr un cont special. Puteti sa vindeti impreuna pamantul unei singure persoane toti coproprietarii fara a iesi din indiviziune, luandu va din pret partea ce vi se cuvine conform cotelor.
Fara actiune in instanta nu se poate rezolva . Un reprezentant al Autoritatii tutelare poate sa va dea mai multe informatii.
Multumesc de raspuns...acum am vazut ca am mancat o litera, din graba.
Am inteles ca daca vrem sa vindem toti, nu mai este necesara iesirea din indiviziune. La autoritatea tutelara aveti idee cat dureaza procedurile?
Este vorba de instanta de tutela nu de autoritatea tutelara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decesul debitorului obligatiei de intretinere.....ce e de facut??? licamirela licamirela Buna seara! Va rog cu respect, daca ma puteti indruma in urmatoarea problema a unei batrane: Contract de v-c, vanzatori- batranii , cumparator- fiul, pretul ... (vezi toată discuția)
Acte de vanzare-cumparare margareta_71 margareta_71 Buna ziua, Am si eu o nelamurire. O ruda , in varsta de 86 de ani, poate vinde un apartament daca a avut de curand crize de halucinatii si nervozitate? A ... (vezi toată discuția)
Cum se poate vinde un teren al bunicii de 93 de ani GeeKane GeeKane Buna ziua, Am dori sa vindem un teren care se afla pe numele bunicii(93 ani), cu unica mostenitoare mama mea. Care ar fi variantele? Va multumesc ... (vezi toată discuția)