avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anularea procurii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anularea procurii

Buna ziua! sunt intr o situatie dificila si am mare nevoie de ajutor. vreau sa cumpar un apartament, proprietarul cica nu este si are procura concubina acestuia. Marea problema este ca am aflat ca de fapt proprietarul a fost internat intr un spital cu probleme speciala, a fost declarat ca nu este in deplinatatea facultatilor mintale si nu are drept de a vinde. In cazul asta mai este valabila procura? proprietarul are si un fiu care ar putea fi tutore. daca se incheie actul de vanzare cumparare in baza procurii poate sa il atace? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 07:50, 28 Mai 2013
Mai bine nu va complicati cu vanzarea.
Vorbiti si cu notarul si vedeti ce zice.
Depinde cand este pus sub interdictie si numit tutore, daca procura este facuta anterior punerii sub interdictie si numirii unui tutore este posibil ca procura sa fie valabila. Daca nu cel mai corect este ca tutorele sa vina in act si sa semneze ca reprezentant al celui pus sub interdictie dupa autorizarea prealabila a instnatei de tutela, caci orice act de instrainare se face cu aceasta autorizare si exclusiv in interesul interzisului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimb casa cu curte comuna cu apartament ghita3001 ghita3001 Buna ziua, In momentul de fata situatia mea este urmatoarea: Locuiesc la o casa cu curte comuna (apartamentul din mijloc). Deoarece doresc sa imi maresc ... (vezi toată discuția)
Vreau sa donez o casa gabriela06072002 gabriela06072002 Oscilez intre a intocmi un act de vanzare-cumparare pt un imobil sau sa-l donez fiicei mele, pentru a nu putea fi atacata cererea de succesiune. Din cate ... (vezi toată discuția)
Luarea in tutela a unei batrane ana-maria_ene ana-maria_ene Buna ziua, as dori sa ma ajutati si pe mine intr-un caz. Am o vecina de 84 de ani care are Alzheimer. are o sora mai in varsta decat ea si nu are cum sa ... (vezi toată discuția)