avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimb casa cu curte comuna cu apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimb casa cu curte comuna cu apartament

Buna ziua,

In momentul de fata situatia mea este urmatoarea:

Locuiesc la o casa cu curte comuna (apartamentul din mijloc). Deoarece doresc sa imi maresc putin locuinta actuala, am discutat cu unul dintre vecini posibilitatea achizitionarii apartamentului acestuia. Pana aici toate bune si frumoase. Problema apare din faptul ca proprietara acestui apartament este sora acestuia, care la randul ei este internata definitiv la un spital de boli mintale. Din cate am inteles de la vecin, nici el nici mama acestuia nu este tutorele legal al persoanei internate in spital. El mia zis ca nu doreste sa vinda apartamentul respectiv ci doreste sa faca schimb cu un apartament la bloc.

Intrebarea mea este care sunt riscurile care implica aceasta tranzactie? Exista posibilitatea ca ulterior spitalul sa conteste aceasta tranzactie?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:05, 24 Ianuarie 2014
Nu este vorba de spital , niciun notar nu va va autentifica contractul de schimb sau orice alt act de instrainare atâta timp cât persoana care este proprietar nu este pus sub interdictie i nu exista autorizarea prealabila de instrainare a instantei de tutela in plus instrainarea trebuie făcută in interesul interzisului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea procurii patat patat Buna ziua! sunt intr o situatie dificila si am mare nevoie de ajutor. vreau sa cumpar un apartament, proprietarul cica nu este si are procura concubina ... (vezi toată discuția)
Curator bolnav psihic pompiliairina pompiliairina As dori sa aflu cine poate deveni curator pentru bolnavii cu afectiuni psihice care sunt internati intr-un spital de boli psihice,cine numeste acest curator si ... (vezi toată discuția)
Încetare tutelă persoană interzisă Byageo1 Byageo1 Buna ziua! Vin si eu la dvs cu urmatoarea intrebare. Sotul meu este tutorele legal al mamei lui care sufera de schizofrenie paranoida este interzisa ... (vezi toată discuția)