Locuiesc la o casa cu curte comuna (apartamentul din mijloc). Deoarece doresc sa imi maresc putin locuinta actuala, am discutat cu unul dintre vecini posibilitatea achizitionarii apartamentului acestuia. Pana aici toate bune si frumoase. Problema apare din faptul ca proprietara acestui apartament este sora acestuia, care la randul ei este internata definitiv la un spital de boli mintale. Din cate am inteles de la vecin, nici el nici mama acestuia nu este tutorele legal al persoanei internate in spital. El mia zis ca nu doreste sa vinda apartamentul respectiv ci doreste sa faca schimb cu un apartament la bloc.
Intrebarea mea este care sunt riscurile care implica aceasta tranzactie? Exista posibilitatea ca ulterior spitalul sa conteste aceasta tranzactie?
Nu este vorba de spital , niciun notar nu va va autentifica contractul de schimb sau orice alt act de instrainare atâta timp cât persoana care este proprietar nu este pus sub interdictie i nu exista autorizarea prealabila de instrainare a instantei de tutela in plus instrainarea trebuie făcută in interesul interzisului.
Anularea procurii
patat
Buna ziua! sunt intr o situatie dificila si am mare nevoie de ajutor. vreau sa cumpar un apartament, proprietarul cica nu este si are procura concubina ... (vezi toată discuția)