Eu personal am discutat cu vecinul de nenumarate ori sa -si repare , dar nu am ajuns la nici o intelegere pe deasupra avind un comportament jignitor la adresa mea.M -am hotarit sa-mi zugravesc sa -mi schimb obiectele sanitare din baie , adaugind ca i -mi si picura apa din sifonul lui in ghiuveta si pe oglinda . Facind curatenie in toata casa am facut si in baie si v -as ruga sa-mi spuneti cum sa -mi recuperez cheltuielile si sa-l fac si pe el sa-si repare sifonul mentionez ca nu pot avea o discutie civilizata cu el . Va multumesc .
A-ti sesizat Asociatia de proprietari ? Dar pe cei de la Primarie ?
Incheiati o asigurare pentru locuinta si, dupa prima "inundatie" cei de la sigurari se vor ocupa de vecinul dumneavoastra.
Daca eventualitatea discutiei amiabile s-a dovedit ineficienta ,aveti optiunile
1-realizati PV constatare prejudicii pe care il aduceti la cunostiinta presedintelui asociatiei de proprietari.
2-Presedintele are obligatia sa se implice si sa desfasoare demersuri la titularul defectiunii pentru solutionare in favoarea dvs .
3-Si ultima optiune,mai putin placuta ca si timp utilizat,consum nervos ,este instanta de judecata ,dar,nu este garantat 100% rezultatul nici in aceasta situatie.
Succes sa obtineti totusi solutionare rapida in maniera amiabila
Conducerea asociatiei (presedinte, administrator, membri comitet) ar putea sa va ajute. Solicitati-le ajutorul in sensul de a discuta cu vecinul dv. Daca nu se rezolva rugati-i sa faca un proces verbal in care sa costate cele sesizate de dv. Pe acesta puteti apoi sa-l folositi reclamand la primarie sau actionand in instanta. Daca reusiti sa faceti curat, sa nu se observe urmele de apa pe pereti o perioada de cateva zile, mergeti la o firma de asigurari si-ncheiati o polita de asigurare. La prima inundatie, scurgere, degradare solicitati-i pe cei de la asigurari sa intervina. Se vor ocupa ei de recuperarea despagubirilor de la vecinul dv.
Stimate domn la blocul unde locuiesc nu exista asociatie de proprietari , nici administrator , iar cu primaria nu stiu ce sa zic . Eu actualmente sunt plecat din tara si am o asigurare pe locuinta pe conducte , dar afost sotia la ei si au spus ca nu se baga . Ce as putea sa le fac sa ma rezolve deoarece eu am platit asigurarea si in problema asta cu conductele ?
Cu scuzele de rigoare,dar activitatea interna si raporturile blocului unde domiciliati cu terti,furnizori servicii ,cum se desfasoara daca nu detineti personalitate juridica ,conform prevederi in vigoare?
In situatia mentionata de catre dvs ,de inxistenta structurii de reprezentare,aveti perfecta dreptate referitor la dezinteresul si relatiile existente intre proprietari.
In raport de inexistenta entitatii juridice ,asociatia de proprietari,pentru solutionarea problemei care va deranjeaza respectiv sifonul vecinului ,aveti ca si unica varianta rapida de solutionare,intocmirea de PV constatator ,eventual cu asiguratorul apartamentului pentru ca mentionati ca ati platit asigurarea.Ulterior demarati executarea reparatiei in conditii legale cu documente justificative.La final notificati vecinul responsabil de obligatia achitarii contravalorii reparatiei executate cu posibilitatea ca dvs ,de a va solicita si obtine in fapt respectiva suma financiara inclusiv prin instanta de judecata.
Succes