avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Cum se calculează​ CCC?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Cum se calculează​ CCC?

Cum se calculează CCC? Pe ultimele 12 luni de când​? Adică dacă îmi depun dosarul în noiembrie 2018, se cacluleaza 12 luni,adică din noiembrie 2017? Dacă 1 luna sau 2 am avut salariu mai mare ce pondere are la CCC? Sau cum se calculează?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 2 Aprilie 2018
Cuantumul indemnizației lunare este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului.

Cuantumul minim al indemnizației lunare nu poate fi mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 8.500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua claudia_ardeu claudia_ardeu Ași dori să știu Cum se calculează indemnizația pentru creșterea copilului în anul 2018 (vezi toată discuția)
Plata indemnizație creștere copil IoanaBicu IoanaBicu Buna ziua. Martie 2017 - februarie 2019 este perioada eligibila pentru CCC deoarece nasc in Februarie 2019. Nelamurirea mea este dacă beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie copil ligiat ligiat Buna ziua, conform noii legi aplicabile de la 1 Ianuarie 2018, la calculul indemnizatiei pt crestere copil se tine cont de ultimele 6 luni sau de ultimele 12? ... (vezi toată discuția)