avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... CONTESTATIE DECIZIE DE PENSIE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

CONTESTATIE DECIZIE DE PENSIE

Buna ziua
Va rog daca ma puteti ajuta:
Am formulat contestatie la decizia de pensie si am primit raspuns de la Cada Judeteana de Pensii in sensul ca, contestatia este tardiva, ceea ce nu este adevarat. Am trimis contestatia in ultima zi.
Pot formula contestatie in instanta impotriva raspunsului primit de la Casa Judeteana de Pensii?
Va multumesc pentru ajutor si va doresc o zi minunata.
Ultima modificare: Duminică, 1 Aprilie 2018
ni_leta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:37, 3 Aprilie 2018
Cand ati primit decizia si cand ati depus contestatia ?
in 28 ianuarie am primit-o si am trimis contestatia in 26 februarie.
Potrivit Legii 263/2010, decizia de pensie emisă de casa teritorială de pensii / casa de pensii sectorială poate fi contestată, în termen de 30 de zile de la comunicare, la Comisia Centrală de Contestaţii.

Prin urmare, daca in data de 28 ianuarie ati primit decizia de pensionare, atunci ultima zi de contestatie a fost 28 februarie.

In speta, constestatia a fost depusa in termen.

În conformitate cu prevederile art. 151 alin. 2 din Legea nr. 263/2010, hotărârea Comisiei Centrale poate fi atacată la instanţa judecătorească competentă - Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu - în termen de 30 de zile de la comunicare.

Multumesc mult pentru raspunsuri, dar nu este vorba de hotararea Comisiei Centrale. Casa Judeteana de Pensii mi-a trimis o adresa prin care invoca tardivitatea contestatiei, deci, nu a trimis contestatia la CC.
Intrebarea este: avand in vedere ca nu am o hotarare a CC, pot ataca in instanta raspunsul Casei de Pensii cu privire la tardivitate?
Va multumesc si va doresc o seara placuta.
Binenteles ca puteti sa actionati in instanta pe contencios administrativ la tribunalul in raza careia apartineti Dvs si Casa Teritoriala de Pensii.
Din leg. 263/2010, art. 154, alin. (1)
(1) Cererile îndreptate împotriva CNPP, a caselor teritoriale de pensii sau împotriva caselor
de pensii sectoriale se adresează instanţei în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul ori se
diul reclamantul.
Totusi de ce nu va duceti la casa de pensii sa discutati cu ei, sa le spuneti ca cunoasteti legea si ca sunteti in ordine cu documentele.
Din propria experienţa va spun ca funcţionarii de la casele de pensii mizeaza pe naivitatea pensionarilor incalcand uneori si legea.
Motivul, nu sunt bani la buget si pentru acest lucru nu-i trag nimeni la raspundere.
Daca nu v-ati inteles cu ei atunci, fara nici o problema, actionati-i in instanta.

Alte discuții în legătură

Actiune in instanta impotriva deciziei de pensie pentru limita de varsta AKM AKM Am primit decizia de pansionare pentru limita de varsta si am contestat-o la Casa de pensii...am primit raspuns dar nu sunt multumit de raspuns ,cresterea ... (vezi toată discuția)
Contestatie la decizie de pensie SimonescuC SimonescuC In termenul legal (30 de zile) de la comunicarea deciziei de pensie s-a depus si inregistrat pe 08.02.2013 la casa de pensii contestatie la aceasta decizie ... (vezi toată discuția)
Comisia centrala de contestatii nu a raspuns la contestatia mea impotriva deciziei de pensie cris_kiri cris_kiri Buna ziua! Ma numesc Cristina si va scriu in numele mamei mele. Anul trecut in luna ianuarie si-a depus dosarul in vederea pensionarii pentru limita de varsta ... (vezi toată discuția)