avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... As putea schimba numele de familie al fetitei ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

As putea schimba numele de familie al fetitei ?

Buna ziua ,fata mea este trecuta pe numele de familie al tatalui as putea trece fata pe numele meu de familie desi tatal nu vrea sa il schimb dar nici nu contribuie cu nimic? Mentionez ca nu suntem casatoriti
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ați putea schimba numele fetiței pe cale administrativă, însă doar pentru motive temeinice și prevăzute de lege. Dacă tatăl nu își aduce contribuția la creșterea fetiței, puteți să-l obligați printr-o acțiune judecătorească sau să stabiliți de comun acord pensia de întreținere. Copiii cresc și, chiar dacă acum nu realizați, ei au nevoie și de un tată în viața lor și, de ce nu, chiar de un tată al cărui nume să îl poarte.
Aveti dreptate doar ca acesta nu merita ca fata sa fie trecuta pe numele lui odata ce nu intreaba deloc de ea si nu ii pasa de ea deloc, de multe ori mi-a zis ca un copil pentru el nu inseamna nimic ca lui ii este egal cu zero , si tocmai de asta vreau sa ii schimb numele fetitei pentru ca un om ca el nu merita ...
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce varsta are fetita? Practic doriti sa treceti fata pe numele dvs pentru ca "tatal nu merita". Nu am inteles ce prejudiciu ii aduce copilului.

-s-a înțeles ideea, nu e nevoie să insistați-
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Vreau sa schimb numele copilului si sa fie trecuta pe numele meu pentru ca tatal mi-a zis ca pe el nu il intereseaza fata si ca nu vrea sa stie nimic de noi doua...ce rost are sa fie fata pe numele lui daca nu o iubeste deloc?
Nu are a face si copilul nu este prejudiciat in vreun felpurtand numele tatalui. Numele copilului este un element de identificare a acestuia. Copilul se identifica prin numele dobandit la nastere, indiferent de nivelul si gradul sentimentelor tatalui. Dar daca insistati, solicitati tatalui acordul pentru schimbarea numelui.
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2018
againstPAS, utilizator

Alte discuții în legătură

Schimbare nume copil simi7705 simi7705 Buna ziua. Am si eu o intrebare pentru dvs. In luna aprilie urmeaza sa scot actele la starea civila cu viitorul meu sot. Eu am o fetita in varsta de 6 ani, ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume minor cu acordul ambilor parinti ghiocelul ghiocelul 1As vrea sa stiu daca ambii parinti sunt de acord ca numele minorului sa fie schimbat, adica sa fie trecut pe numele mamei este posibil si daca este adevarat ... (vezi toată discuția)
Buna seara!am o intrebare.am o fetita de sase luni dintr o relatie ... Andreea.C.L Andreea.C.L Buna seara! Am o intrebare.am o fetita de sase luni dintr o relatie (necasatoriti, am locuit un an impreuna). tatal fetitei s a comportat foarte urat dupa ce ... (vezi toată discuția)