avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita ,popriri pe venituri
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita ,popriri pe venituri

daca imi depun dosar pentru ajutor incalzire gaze naturale ,figurez cu restante la plata impozitelor locale ,primaria poate infiinta poprire(la E-ON gaz) pentru sumele care sunt indreptatita sa le primesc conform ORDONANTA 106/2009
Cel mai recent răspuns: shadow_figure , utilizator 15:52, 28 Octombrie 2009
Buna ziua,

in ordonanta respectiva suma nu este prevazuta ca fiind insesizabila ( adica scutita de urmarire silita); cel putin teoretic s-ar putea face aceasta urmarire silita;
practic insa ma indoiesc ca s-ar putea realiza o asemenea poprire;

Avocat Boncu
Conform art. 409 alin ultim Cod pr Civ Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru nici un fel de datorii.
prin urmare aceste sume sunt insesizabile. Ele sunt acordate cu un scop clar, nu sunt urmaribile. Chiar daca legea speciala nu dispune, articolul de mai sus este un argument perfect intr-o eventuala contestatie la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salar si venit concediu de maternitate Nafets Nafets O persoana are poprire pe salar. Acea persoana intra acum in concediu de maternitate (cel de doi ani, nu stiu sigur daca se numeste concediu de maternitate dar ... (vezi toată discuția)
Poprire, venituri exceptate coryred coryred Buna dimineata, in cazul unei executari silite poprirea se face pe salariu,dar si pe alocatia /pensia de intretinere a copilului? (vezi toată discuția)
Poprire pe indemnizatie de handicap danut_daniel danut_daniel buna dimineata. o indemnizatie de handicap (platita in baza legi 448/2006 privind protectia persoanelor cu handicap) poate fi supusa executari silite, ... (vezi toată discuția)