avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire salar si venit concediu de maternitate
Discuție deschisă în Executare silită

poprire salar si venit concediu de maternitate

O persoana are poprire pe salar. Acea persoana intra acum in concediu de maternitate (cel de doi ani, nu stiu sigur daca se numeste concediu de maternitate dar asa l-am numit eu). Venitul respectiv mai este grevat? Se mai popreste si acest venit?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: FlowGj , utilizator 15:55, 9 Martie 2011
Art. 409 C.pr. civ. foloseste si expresia "alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite".
Pe cale de consecinta, aceste venituri pot fi urmarite si pot face obiectul popririi, bineinteles, in limita titlului executoriu existent ca baza a acestei popriri.
conform art. 409 Cod Procedura Civila, al. 7 " alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru nici un fel de datorii:....Pentru ca aceaste venituri au o destinatie speciala, fapt pentru care in scopul realizarii finalitatii pentru care au fost acordate, legiuitorul le-a declarat in mod expres insesizabile, deci neurmarite silit. Aceasta insesizabilitate este absoluta si totala. Pe cale de consecinta nici indemnizatia pentru copii, cea care se acorda pentru cresterea copilului, sau concediul de maternitate cum l-ati definit dumneavoastra, nu este supus urmarii in cadrul unei procedurii de executare silita.
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2010
rotaruramona, utilizator
Va rog frumos daca imi puteti raspunde,se poate pune poprire pe venitul realizat in urma platii zilelor de concediu de odihna neefectuat?

Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ,popriri pe venituri Mon_ica Mon_ica daca imi depun dosar pentru ajutor incalzire gaze naturale ,figurez cu restante la plata impozitelor locale ,primaria poate infiinta poprire(la E-ON gaz) ... (vezi toată discuția)
Bani primiti ca diurna pot fi retinuti de executor? dumitrudd dumitrudd Buna dimineata ,acum cativa ani am girat niste imprumuturi la banca pt o firma care acum nu mai exista si sunt executat silit.Nu am avut venituri (oficial ) ... (vezi toată discuția)
Pe concediul maternal se poate pune poprire? mihaela2810 mihaela2810 sunt in concediu de maternitate din 15 martie 2008. Am credite la otp si un credit pe firma.Creditul la otp e luat in februarie 2007 si am platit la el pana in ... (vezi toată discuția)