avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bani primiti ca diurna pot fi retinuti de executor?
Discuție deschisă în Executare silită

Bani primiti ca diurna pot fi retinuti de executor?

Buna dimineata ,acum cativa ani am girat niste imprumuturi la banca pt o firma care acum nu mai exista si sunt executat silit.Nu am avut venituri (oficial ) pana acum timp de un an.Acum am gasit un servici cu un salar mult mai mic decat diurna (sofer TIR )As vrea sa stiu daca voi fi executat silit in continuare mi se vor lua bani si din diurna sau numai din salar si pana la ce procent. Mentionez ca sunt si pensionar de boala gr 3 si am certificat de persoana cu handicap usor ( daca are vreo importanta ) Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: fyeratanye , utilizator 12:08, 16 Octombrie 2015
Si diurna face parte din categoria venituri, prin urmare si din pacate, da. Poprirea vizeaza toate veniturile, indiferent de denumirea acestora - diurne, sporuri, chirii, samd. Se calculeaza procentul aferent conform legii din toate veniturile realizate.
va rog dl avocat daca ne puteti da legea si art in care se spune ca diurna poate fi executata.
D-lui avocat, cu tot respectul , legea spune ca diurna nu poate fi executata silit

" Codul de procedura civila
Capitolul II
Urmărirea silită asupra bunurilor mobile

Secţiunea I
Bunurile mobile care nu se pot urmări
Art. 409
(7)Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru nici un fel de datorii."
Diurna nu este urmăribilă silit.

Pensia medicală este urmăribilă silit. De asemenea salariul este urmăribil silit.

Dna avocat are dreptate parțial, conform codului fiscal diurna este asimilată salariului, pentru a fi impozitată, dar conform codului de procedură este neurmăribilă silit.
mergeti la executor si comunicatii ca va popreste si diurna si ca incalca legea si daca nu revine in legalitate plangere penala pentru abuz si incalcarea codului de procedura si ceretii bani inapoi plus dobanda legala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salar si venit concediu de maternitate Nafets Nafets O persoana are poprire pe salar. Acea persoana intra acum in concediu de maternitate (cel de doi ani, nu stiu sigur daca se numeste concediu de maternitate dar ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar! andre_1973 andre_1973 Buna ziua ! Se pot retine bani prin executare silita din concediul prenatal si indemnizatia de crestere a copilului ? multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Diurna, se poate lua in calcul la stabilirea pensiei alimentare ? CORAPRITY CORAPRITY sunt interesata sa aflu daca diurna este calculata la stabilirea pensiei de intretinere. Fostul meu sot este sofer TIR INTERNATIONAL. In cartea de munca ... (vezi toată discuția)