avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... pe concediul maternal se poate pune poprire?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

pe concediul maternal se poate pune poprire?

sunt in concediu de maternitate din 15 martie 2008. Am credite la otp si un credit pe firma.Creditul la otp e luat in februarie 2007 si am platit la el pana in mai 2008.Este un credit de 10000 eu, pe o perioada de 7 ani. Din mai 2008 nu am mai platit si am primit tot felul de telefoane si scrisori de la recuperatorii de credite. Nu am proprietati, locuiesc cu chirie.Creditul pe firma este de 18 000 ron si trebuia achitat pana la sfarsitul lui 2008. S-au platit cateva rate ( de astea s-a ocupat un angajat al firmei deoarece eu nu mai eram administrator si intrasem in concediu maternal).In februarie 2009 am primit o instiintare de la in recuperator bancar ca-mi va pune poprire pe veniturile mele, si proprietati mobile si imobile.Singurul meu venit este cel de 600 ron. Ce s intampla in acesta situatie. Legal este voie sa mi se puna poprire pe acest venit rezultat din concediu maternal? Daca nu este legal sa mi se puna poprire pe acest venit, va rog sa specificati conf. carui articol.Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2009
mihaela2810, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 22:09, 28 Februarie 2009
Pot fi urmarite prin procedura executarii silite orice fel de venituri ale debitorului.
In art. 409, alin. 7 din Codul de procedura civila este prevazut ca: "Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciale, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii."

Dvs. beneficiati in temeiul OUG nr.148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, de concediu pentru ingrijirea copilului in varsta pana la 2 ani si indemnizatia aferenta. Aceasta indemnizatie face parte din categoria "indemnizatiilor pentru copii" prevazute in C.pr.civila art.409 (7), care nu pot fi urmarite pentru nici un fel de datorii.Prin urmare, daca acesta este singurul dvs. venit, nu vi se poate popri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salar si venit concediu de maternitate Nafets Nafets O persoana are poprire pe salar. Acea persoana intra acum in concediu de maternitate (cel de doi ani, nu stiu sigur daca se numeste concediu de maternitate dar ... (vezi toată discuția)
Suma blocata Ana maria 1987 Ana maria 1987 Buna ziua am poprire pe salariu si acum.am intrat in concediu prenatal dar pe cont am o suma blocata de 2.350 ron .As putea sa i recuperez cumva? (vezi toată discuția)
Poprire pe contul in care sunt virati banii pentru crestere si ingrijire copil allyna allyna Sunt in concediu de crestere si ingrijire copil din iulie 2009.In crsul anului 2008 am avut, pentru 3 luni, un contract de mandat.Am depus in mai 2009 ... (vezi toată discuția)