avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru nevizibilitate numar de inmatriculare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru nevizibilitate numar de inmatriculare

Buna seara, as dori sa intreb cate puncte de amenda se aplica pentru nevizibilitatea numarului de inmatriculare si daca depinde de modul in care este ascuns?
Ma refer aici, fie ca este cu noroi sau exista acei suporti pentru numar cu perdeluta activata la telecomanda.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:08, 1 Aprilie 2018
Conform dispozitii in vigoare,
„conducerea unui vehicul cu numărul de înmatriculare indescifrabil, nestandardizat sau amplasat cu încălcarea standardului”,
se sancţionează cu amendă si cu aplicarea a 2 puncte de penalizare.
Legiutorul a prevazut dispozitii generale fara a prevedea variantele in care numarul de inmatriculare pot fi partial sau total acoperite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu ce se sanctioneaza conducerea unui autovehicul pe drumuri ... goldieczr goldieczr Cu ce se sanctioneaza conducerea unui autovehicul pe drumuri publice daca numarul de inmatriculare este acoperit de frunze / noroi / zapada sau daca este ... (vezi toată discuția)
Daca locuiesc la parter trebuie sa platesc modernizarea ascensorului? cipiciprian cipiciprian Buna ziua! Locuiesc la parter intr-un bloc cu zece etaje,iar de curand am aflat ca trebuie sa platesc o suma de 700 lei pentru modernizarea ascensorului.Sunt ... (vezi toată discuția)
Fara numar de inmatriculare oltul oltul am scos un nr provizorie iar numerele am uitat in masina prietenului care a mers in germania..nu are roaming,nici nu pot sa aflu numarul....ce se intampla daca ... (vezi toată discuția)