Buna seara
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns , angajatorul la care lucrez in prezent , refuza plata a unui concediu medical , in speta o boala infecto contagioasa de tip A motivand faptul ca legislatia prevede ca la angajare sa i prezint aceasta situatie ,nu i am prezentat , stagiu de cotizare la CAS pe ultimile 6 luni de la ultimul angajator la care am lucrat
ESTE JUSTIFICAT ACEST REFUZ DE NEPLATA A CONCEDIULUI MEDICAL ?
Constituie refuzuri justificate la plata indemnizațiilor următoarele situații: a) nu se face dovada calității de asigurat pentru concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate;
b) neîndeplinirea stagiului complet de asigurare, cu excepțiile prevăzute de lege;
c) necompletarea tuturor rubricilor din certificatul de concediu medical de către medicul care a eliberat/vizat respectivul certificat;
d) neprezentarea certificatului de concediu medical în termenele prevăzute de lege;
e) acordarea retroactivă a certificatelor de concediu medical în afara situațiilor prevăzute de lege;
f) certificate de concediu medical ce depășesc duratele maxime prevăzute de prezentele norme.
Constituie refuz justificat la plata indemnizațiilor și situațiile în care angajatorul constată eliberări nejustificate de certificate de concedii medicale și amână plata cu cel mult 90 de zile ca urmare a sesizării comisiilor care efectuează controlul.
Am citit cu atentie lit a, dar acolo nu se precizeaza perioada de cotizare de 6 luni inainte de o noua angajare .ca fiind obligatoriu stagiu de cotizare pentru plata concediului medical.
Concediu maternal
Mari20
Buna seara, am si eu o intrebare daca poate sa ma ajute cineva cu un raspuns.. sotia mea a nascut acum o luna, ea are dreptul la concediul maternal 126 de zile ... (vezi toată discuția)