avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata de catre angajator a concediului medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata de catre angajator a concediului medical

Buna seara
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns , angajatorul la care lucrez in prezent , refuza plata a unui concediu medical , in speta o boala infecto contagioasa de tip A motivand faptul ca legislatia prevede ca la angajare sa i prezint aceasta situatie ,nu i am prezentat , stagiu de cotizare la CAS pe ultimile 6 luni de la ultimul angajator la care am lucrat
ESTE JUSTIFICAT ACEST REFUZ DE NEPLATA A CONCEDIULUI MEDICAL ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:20, 3 Aprilie 2018
Constituie refuzuri justificate la plata indemnizațiilor următoarele situații:
a) nu se face dovada calității de asigurat pentru concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate;
b) neîndeplinirea stagiului complet de asigurare, cu excepțiile prevăzute de lege;
c) necompletarea tuturor rubricilor din certificatul de concediu medical de către medicul care a eliberat/vizat respectivul certificat;
d) neprezentarea certificatului de concediu medical în termenele prevăzute de lege;
e) acordarea retroactivă a certificatelor de concediu medical în afara situațiilor prevăzute de lege;
f) certificate de concediu medical ce depășesc duratele maxime prevăzute de prezentele norme.

Constituie refuz justificat la plata indemnizațiilor și situațiile în care angajatorul constată eliberări nejustificate de certificate de concedii medicale și amână plata cu cel mult 90 de zile ca urmare a sesizării comisiilor care efectuează controlul.
Buna ziua
Deci in cazul meu prezentat , mai sus este justificata neplata concediului medical ?
Poate fi justificata neplata ... totul depinde de interpretarea data mentiunilor de la lit.a.
Am citit cu atentie lit a, dar acolo nu se precizeaza perioada de cotizare de 6 luni inainte de o noua angajare .ca fiind obligatoriu stagiu de cotizare pentru plata concediului medical.
Eu v-am mentionat de modul de interpretare nu ce se precizeaza in textul de lege.

Alte discuții în legătură

Ma aflu in situatia in care imi este refuzata plata concediului medical , va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca este corecta decizia angajatorului!! uka29 uka29 In februarie 2009 am fost disponibilizata si trimisa in somaj,am beneficiat de ajutorul de somaj pana in luna septembrie cand am reusit sa ma angajez( ... (vezi toată discuția)
Adeverinta stagiu de cotizare mariacim mariacim Am si eu urmatoarea problema: un salariat care a fost in concediu fara plata 1 an, revine si dupa o saptamana in care lucreaza, intra in concediu paternal de o ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal Mari20 Mari20 Buna seara, am si eu o intrebare daca poate sa ma ajute cineva cu un raspuns.. sotia mea a nascut acum o luna, ea are dreptul la concediul maternal 126 de zile ... (vezi toată discuția)