avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj prima casa

Acum 4 ani am achizitionat un apartament prin programul "prima casa", facand creditul numai pe numele meu. Sotul, fiind pensionat, nu era eligibil. Toate costurile aferente creditului (avans, notar, etc) au fost din economiile mele, eu, cu 3 joburi, fiind si suportul financiar al familiei. Bineinteles ca notarul a facut actul de vanzarare- cumparare pe numele ambilor soti, fiecare cu drept de 50%. Dupa nenumarate batai pe care le-am indurat, umilinta si nu mai spun de presiunea psihica pe care sotul meu o exercita asupra mea, vreau sa divortez. Avand in vedere conditiile in care s-a facut creditarea si faptul ca eu am intretinut acest imobil fara participarea sotului, ce ar trebui sa fac sa beneficiez si de partea lui, parte care, din punct de vedere moral nu i se cuvine. Mentionez ca el detine o garsoniera pe numele lui, imobil provenit dintr-o mostenire, deci are unde locui, nu e ca si cum l-as da afara in drum. De asemenea, el are un copil din prima casatorie, care banuiesc ca ar avea drepturi de mostenitor pe partea tatalui sau, ceea ce iar mi se pare nepotrivit ca eu singura sa platesc 30 de ani, iar la sfarsit cineva sa primeasca totul pe tava. Multumesc anticipat pentru sfaturi.

Alte discuții în legătură

Prima casa divort/partaj imene imene Acum 4 ani am achizitionat un apartament prin programul \"prima casa\", facand creditul numai pe numele meu. Sotul, fiind pensionat, nu era eligibil. Toate ... (vezi toată discuția)
Dreptul la chirie iulia2000 iulia2000 Dupa casatorie am cumparat un imobil impreuna cu sotul printr-un credit ipotecar pe vreo 33 de ani.El avea o garsoniera dinainte de casatorie.A vandut ... (vezi toată discuția)
Imobil mostenit,care insa este al meu prin contract de vanzare-cumpare. p.anni p.anni Buna ziua Dupa moartea tatalui meu,fiind singurul copil am mostenit o garsoniera.Acum cativa ani,am facut cu tatal meu un contract de vanzare cumpare pe ... (vezi toată discuția)