avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Locuim în casa socrilor și nu ne mai înțelegem. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Locuim în casa socrilor și nu ne mai înțelegem. Aș pleca împreună cu copiii, dar nu văd cum mi-aș putea recupera banii din credit investiți în casă, vă rog frumos să mă ajutați cu un sfat

Suntem casatoriti de 15 ani avem 2 copii minori, o fata de 14 ani si baiatul de 13. Eu nu am adus nimic cand m-am mutat la el, dar lucrez si tot salarul meu se duce pe plata cheltuielilor(curent, gaz, cablu) am si o rata la banca scoasa pentru finslizarea unei camere construite adiacent la casa, dar soacra insista ca ea a platit tot. Sotul consuma alcool este plecat de dimineata pana seara cu prietenii si mereu avem scandal de fata cu copii. As incerca sa plec dar copii nu vor sa ramana cu el si daca ii iau cu mine ma tem ca ma acuza de rapire. Socrii nu vor sa treaca casa pe noi spun ca oricum noua ne ramane el fiind singur la parinti dar eu nu am dreptul la nimic pentru ca e mostenirea lui. Nu stiu ce sa fac. Sa ramanem cu el e un chin mai ales pentru copii care deja sunt afectati psihic de atatea certuri. Pe cale amiabila nu vad nici o solutie mai ales ca ar fi foarte greu sa stau pe chirie cu 2 copii din salarul meu de aprox.1350 ron. Sa imi parasesc copii nici nu imi trece prin cap.
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.
Va multumesc..



Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: kyrakyra_65 , utilizator 12:47, 11 Aprilie 2018
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeţi la un psiholog bun şi relataţi cele spuse aici.Pentru dvs., soluţia este schimbarea de atitudine, faţă de problemele din casă şi de abordare a lor. Trebuie să vă faceţi aliat din soacră, soacra are influenţă asupra fiului. Trebuie să evitaţi certurile dintre dvs.
Aşa cum descrieţi problema, plecarea dvs. nu e soluţie.Trebuie să vă înveţe un psiholog cum să vă raportaţi la soţul dvs.
Martonze...adica sa se duca la un psiholog "bun" sa invete tehnici de evitare a pumnului pe 100 ron minim/sedinta?cand doamna a spus ca nu are bani?plus ca o terapie completa dureaza minim 1 an de zile, you do the math...In cazul de fata e de luat o decizie care implica a pleca sau ....a pleca ....si de ce sa dai bani ,sa astepti un an ca sa ti dai singur seama ca trebuie sa rupi matza in doua, acum?!Pana ajungi la un psiholog bun,schimbi 6-7,nu?sau primele sedinte sunt gratis?:)Trebuie sa puna piciorul in prag, sa-i constranga sotu alcoolic si socrii cu ceva....sa plece si sa se intoarca (caci o sa o cheme inapoi) cu niste reguli clare:care sa vizeze nemultumirile specificate in mesaj! , si la prima mica abatere sa plece iar!, daca iubesc copii o sa se schimbe...
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2018
Akhenaton81, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Akhenaton81, eu nu i-am recomandat doamnei un psiholog pentru propria terapie, ci unul care să o îndrume ce să facă pentru a putea îndrepta situaţia actuală, după ce doamna îi relatează ceea ce ne-a spus şi nouă. Din păcate, această mamă este prinsă ca într-o capcană şi trebuie să găsească calea de ieşire.
Dacă pleacă şi lasă copiii acolo, va fi sancţionată de copii, care sunt mari. Ca să-i ia cu ea în chirie, nu ar putea să le asigure strictul necesar acestora, ceea ce iar nu e bine.
Acest tată ar trebui distras de prietenii de pahar şi atras în alte activităţi, de exemplu grădinărit sau pescuit sau sală de sport, ar dispărea scandalurile şi ar fi şi mai mulţi bani în casă. Trebuie găsită calea şi asta o poate indica mai bine un psiholog.
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2018
Martonze, utilizator
Martonze, lasa serialele americane...
Bună ziua!
Daca ai unde sa pleci, Ia-ți copii și pleacă. Deschide sentința de divorț și acolo spui cum stau treburile familiare. Dacă ai depășit 10ani împreună, partajul se face în doua, prin sentința judecătorească se va decide partajul (în bani sau bunuri) se va decide și pensia alimentara a copiilor.
Atenție mare :plecați de acasă doar la cearta, bătăi sau alte situații nefirești într-o familie, chiar de o include și pe soacra dumneavoastră. Succes, Doamne ajuta!

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire si abitatie danacucamelii danacucamelii acum 20 ani, sotul meu si cu mine ne-am luat viata in piept si am plecat sa locuim la tara intr-o casa veche primita drept mostenire de sotul meu de la bunicii ... (vezi toată discuția)
Divort si custodie minori, daca parintii locuiesc in tari diferite Guguluff Guguluff Sunt casatorita in Romania ( suntem romani), ambii copii au cetatenie romana, dar momentan locuim in SUA, sotul lucrand aici. Casatoria nu mai are viitor, el ... (vezi toată discuția)
Daca nu sa facut succesiunea are dreptul sa ma dea afara din casa? alexandrina36 alexandrina36 Buna ziua,in urma cu 30 ani a murit bunica si singurul mostenitor pe casa si teren a fot socrul meu trecut ne mai avand alti copi bunica sau alt ... (vezi toată discuția)