acum 20 ani, sotul meu si cu mine ne-am luat viata in piept si am plecat sa locuim la tara intr-o casa veche primita drept mostenire de sotul meu de la bunicii lui din partea tatalui sau, "locuinta" fiind de fapt pe numele socrului meu;sotul meu este un termen generic, deoarece nu suntem casatoriti legal nici acum;a rezultat in 1998 un copil; in anul 1999 socrii mei s-au mutat impreuna cu noi la tara deoarece soacra se imbolnavise, eu urmand sa ii ingrijesc pe cei doi, pe "batrani", care pe atunci aveau 58 ani, respectiv 56 ani; ulterior si-au vandut apartamentul din oras , pe care au luat putini bani, deoarece era un apartament modest fara imbunatatiri, si care nu era nici cumparat de la stat, ca de, patima bauturii e grea; cel care a cumparat apartamentul a scos banii si a platit apartamentul la stat, pe numele socrului meu, a achitat restantele la chirie, intretinere si curent, deoarece aveau restante mari, apoi s-a facut actul de vanzare-cumparare intre el si socrul meu; din toata aceasta treaba au ramas 8.000.000 lei vechi, asta fiind in anul 1999.
am locuit si am muncit la tara, ingrijindu-i pe cei doi socri care aveau venituri mici, el(socrul) muncitor necalificat la o uzina din provincie, ea(soacra) pensionata pe caz de boala de la varsta de 29 ani;eu eram in concediu pt cresterea copilului pana varsta de 2 ani;ea statea cu copilul, eu faceam menajul si apoi stateam si eu cu ea si copilul;problema a fost ca socrul meu si soacra mea le cam au si acum cu bautura, de fapt de aici au plecat toate problemele;banii nefiind suficienti, cand copilul meu a facut 2 ani am plecat si m-am angajat ca sa imi castig banutii mei si sa imi cresc copilul ;serviciul meu a fost mereu de 12 ore pe zi , apoi 10 ore, asa ca era exclus menajul pt socrii mai ales ca eram la tara si nici macar apa in curte nu aveam, dara-mite ce sa mai zic de conditii, si apoi, daca erau suficient de sanatosi sa bea, de ce sa mai astepte la mine menajul?niciodata nu am suportat bautura si oamenii beti, mai ales ca se imbatau si ma injurau, in special pe mine;sotul meu a muncit si el, si , conform promisiunilor, verbale, ale socrului meu, "faceti, faceti, ca tot voua va ramane", am muncit si am facut:am bagat apa in curte , am pus tabla pe casa, am facut casa pe afara, am cumparat ferestre, usi, am facut portile, am amenajat baia, cumparand chiuveta, cada, cazan de baie, etc, am facut un hol, am cumparat scandura si stalpi din lemn, am facut saceagul la casa,am facut o terasa , am turnat ciment, etc. curtea se schimbase, cu munca sotului meu si a socrului, cu banii castigati de mine si de sotul meu,socrul ne-a ajutat foarte mult cu munca, desi nu cu bani, a muncit cot la cot cu sotul meu; problema este si a fost intotdeauna soacra-mea, o femeie foarte proasta care toata viata a baut si nu a muncit, desi zice ea ca a muncit;a inceput sa ne zgorneasca si sa faca tot timpul scandal , nu zic ce scandaluri facea , iesea in curte si tipa, "sa plecati de-aici, fir-ati ai dracu sa fiti, ca asta e averea mea"sau "sa-ti iei curva si sa pleci";o stie oricum tot satul; nu vreau sa mentionez ce nivel de inteligenta am eu si ce nivel are ea;in anul 2004 am mai facut un copil, m-a binecuvantat dumnezeu cu 2 baieti, amandoi pe numele sotului meu, pt ca tot necununati suntem;si asa m-am chinuit cu certuri si scandaluri din 1999 pana in anul 2007 cand am cedat nervos, am renuntat si am plecat; si uite asa au ramas socrii mei in 2000 metri patrati, pamant care nu mi-a trebuit niciodata, nu am vrut decat o familie si un camin pt mine, sotul si copiii mei;au ramas in averea lor si in munca pe care am depus-o eu si sotul meu, distractii nu ne-am facut, concedii nu ne-am facut niciodata, pt ca banii ii bagam mereu in casa, mai cumparam cate o tabla, sau mai faceam cate o poarta sau mai puneam cate o gresie pe ici pe colo sau ce mai era nevoie de facut; am plecat,am inchiriat o garsoniera si locuim si azi in ea; eu muncesc aici, in oras, sotul la bucuresti, si vine in weekend acasa la mine si la copii; copiii au acum 17 si repectiv 11 ani; spatiul este mic, pllatim 2 chirii, una aici, una la bucuresti, 2 facturi de curent, 2 facturi de gaze, cu alte cuvinte tinem 2 case si nu e bine, banii se duc pe apa sambetei;
copiii au crescut, si as vrea sa ne intoarcem la tara desi nu stiu daca e bine; sotul meu este singur la parinti, dar maica-sa il uraste; pe la tara nu am mai trecut din 2010 pana asta iarna cand s-a imbolnavit socrul meu si am fost acolo; nu vreau sa va spun in ce mizerie traiesc cei doi, dar soacra mea vede ca este curatenie, si tot eu sunt imputita,, casa are nevoie din nou de renovari, de o mana de femeie, totul se darama , tabla trebuie din nou pusa, pe alt corp de casa, tavanele sunt cazute, trebuiesc renovari facute sau cade tot la pamant in 2-3 ani;apa nu mai este, deoarece vechea conducta s-a inchis si nu s-au racordat la noua retea de apa, trebuie platita taxa de racordare, facuta traversare pe sub asfalt , etc, si costa ceva; eu si sotul meu am fi dispusi sa facem toate astea, sa cheltuim, sa ne mutam, sa ne chinuim un pic pana punem totul pe picioare, insa nu pot sa tin 3 case,mai ales ca avem si 2 copii de intretinut, deci trebuie sa ne mutam acoloca sa putem suporta aceste cheltuieli; am fost si am vorbit cu ei, sunt de acord, la prima vizita, soacra-mea a zis da, veniti si faceti;in a 2 faza s-a certat din nou cu sotul meu, a venit barbati-miu acasa plangand, om la 41 ani sa-l vezi ca plange, e un lucru mare, nu? in a 3 a faza a fost baiatul cel mare si a vorbit cu ea, a inceput din nou cu tampeniile ei de femeie nebuna,i-a zis ca ea l-a crescut, in conditiile in care nici macar la multi ani nu i-a zis atatia ani de zile, si el nici macar odata nu i-a trecut pragul atatia ani; i-a zis ca" aici nu stapaneste nici taica-tu nici maica-ta, aici tu stapanesti, iti fac act de vanzare-cumparare si iti las tie", adica anii mei de tinerete si banii mei bagati acolo ii lasa ea copilului meu!!!!!!!
in a 4 a faza am fost eu si copiii acolo sa mai discutam inca o data; aceeasi vorba,ii lasa copilului meu cel mare; dar zic eu, copiii sunt 2 si au dreptul amandoi, nu unul.daca tu incepi cu vorbe de-astea nu intra ura intre copiii mei?si educatia mea se duce pe apa sambetei. eu i-am invatat ca sunt frati, sa se iubeasca si sa imparta intre ei egal; "bagati mai intai apa. si apoi veniti si faceti si sa va mutati la primavara, dar mai intai sa faceti, ca sa zica lumea"uite ca facut si Rita"(adica ea)
marea mea teama este ca ne alegem din nou cu munca si cu banii cheltuiti, si din nou cu suturi in dos si ca doar se foloseste de noi ca sa se vada cu treaba facuta
vreau sa stiu daca avem dreptul sa locuim acolo, eu, sotul si copiii ;cununati nu suntem;daca ne mutam acolo poate sa ne dea afara? teoretic cred ca da, socrul meu este proprietar si ea sotia lui de-0 viata; vrem de fapt sa ne apucam si de construit, sa ne facem o casuta, potential avem sa construim,dar avem dreptul sa facem asta? sau ne trezim ca chemam pe domnul de la cadastru si ne trezim cu un mare scandal din nou?ca nu e averea noastra? ca asa a zis mereu;
deci, va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri, exceptandu-ma pe mine, ca nu sunt cununata cu sotul meu , dar ei, adica sotul si copiii nostri ce drepturi au si daca pot sa ma bazez, legal pe ceva palpabil sau ne arunca din nou ca pe niste carpe, dupa ce ne apucam si investim bani? adica, vrem sa facem, dar sa ne si folosim, nu doar sa muncim si sa nu avem nici un drept de folosinta asupra muncii noastre. va rog ajutati-ma
Cel mai recent răspuns:
ContSters367720 , utilizator
05:01, 7 Septembrie 2015