avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renegare din partea familiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renegare din partea familiei

Am investit in casa socrilor peste 40 mii euro,iar in urma mai multor discutii am hotarat sa ne mutam singuri in alta parte.Socrii au spus ca se vor da in intretinere la o persoana straina.Mentionez ca sotul este singur la parinti si noi avem un copil.Nu avem pretentie la nimic acum..dar dupa moartea lor am vrea sa ne recuperam banii.Credeti ca se poate?
Cel mai recent răspuns: Mirela Mihalache , Avocat 20:19, 30 August 2012
Ar trebui discutat cu socrii pentru a vedea ce se va intampla cu imobilul dupa decesul lor .

Daca aveti dovezi pentru investitiile facute in imobil atunci se pot recupera bani respectivi.
Multumesc pentru raspuns...ei spun ca se dau in intretinere la o persoana ,probabil careia ii vor lasa casa si averile,adica pamantul...Nu stiu ce dovezi ar trebui sa avem...facturi??Nu sunt suficienti martorii?Am schimbat in casa tot..geamuri,am facut incalzire,am mobilat nou tot...nu stiu daca avem acte...va trebui sa caut.,dar toata lumea stie ce a fost..si cine a facut renovarile.
E întradevăr o situație neplăcută.
Toate îmbunătățirile sau renovările aduse imobilului au intrat de drept (pe calea accesiunii imobiliare artificiale) în proprietatea celui care are în proprietate imobilul respectiv. D-voastră aveți doar un drept de creanță impotriva proprietarului respectiv.
Dovada creanței se face prin înscrisuri dacă este mai mare de 250 lei (conform NCC) sau mai mare decât 0.025 lei (conform vechiului Cod civil).

După părerea mea ar fi bine să încercați o conciliere amiabilă (calea în justiție este foarte anevoioasă și fără prea bune perspective având în vedere faptul că nu puteți dovedi prin înscrisuri întreaga creanță) referitor la recuperarea acestei creanțe pe durata vieții socrului D-voastră, pt că suma respectivă o puteți recupera doar de la acesta, nu și de la un viitor cumpărător al imobilului.
Daca ati facut investitii se pot dovedi cu martori, cu chitante, expertiza constructii care atesta la ce dta s-au facut lucrarile.Daca ii dati in judecata,vor recunoaste la interogatoriu
si problema se rezolva, in sensul ca veti obtine o sentinta prin care va datoreaza suma X.
Dupa la executor si scoteti casa la licitatie...dupa aceea tranzactionati ca doar nu o sa ii lasati pe drumuri.
Daca nu actionati si se incheie contract :-/de intretinere...situatia se complica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt casatorita de 20 de ani si stau in casa sotului. ... ozana.cos ozana.cos Buna ziua, Sunt casatorita de 20 de ani si stau in casa sotului. Casa este jumatate pe numele lui, jumatate pe numele fratelui lui. Este un apartament in ... (vezi toată discuția)
Lipsa dovezi in cazul unui contract de intretinere mikaelakiti mikaelakiti Buna ziua! Am si eu o problema: avem un contract de intretinere cu cineva, nu vreau sa specific si persoana respectiva vrea sa rupa actele ca nu-i convine cu ... (vezi toată discuția)
Evacuare tolerat ankasylva ankasylva Buna ziua,va rog sa-mi dati un sfat in urmatorul caz : Dupa divort,un cuplu continua sa traiasca in concubinaj,locuind in casa parintilor baiatului, ambii ... (vezi toată discuția)