avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Locuim în casa socrilor și nu ne mai înțelegem. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Locuim în casa socrilor și nu ne mai înțelegem. Aș pleca împreună cu copiii, dar nu văd cum mi-aș putea recupera banii din credit investiți în casă, vă rog frumos să mă ajutați cu un sfat

Suntem casatoriti de 15 ani avem 2 copii minori, o fata de 14 ani si baiatul de 13. Eu nu am adus nimic cand m-am mutat la el, dar lucrez si tot salarul meu se duce pe plata cheltuielilor(curent, gaz, cablu) am si o rata la banca scoasa pentru finslizarea unei camere construite adiacent la casa, dar soacra insista ca ea a platit tot. Sotul consuma alcool este plecat de dimineata pana seara cu prietenii si mereu avem scandal de fata cu copii. As incerca sa plec dar copii nu vor sa ramana cu el si daca ii iau cu mine ma tem ca ma acuza de rapire. Socrii nu vor sa treaca casa pe noi spun ca oricum noua ne ramane el fiind singur la parinti dar eu nu am dreptul la nimic pentru ca e mostenirea lui. Nu stiu ce sa fac. Sa ramanem cu el e un chin mai ales pentru copii care deja sunt afectati psihic de atatea certuri. Pe cale amiabila nu vad nici o solutie mai ales ca ar fi foarte greu sa stau pe chirie cu 2 copii din salarul meu de aprox.1350 ron. Sa imi parasesc copii nici nu imi trece prin cap.
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.
Va multumesc..



Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: kyrakyra_65 , utilizator 12:47, 11 Aprilie 2018
Buna ziua. Pt binele copiilor si al d-voastra ar trebui sa va ganditi la ce veti face pe viitor. Ar trebui sa va adunati niste bani si cand aveti suficienti, sa va luati copiii si sa plecati din acel loc care nu va face bine. Peste putin timp si copiii vor putea munci si sa va ajute la chirie si cheltuieli. Daca divortati copiii au dreptul la pensie de intretinere , atata timp cat sunt la scoala. La partaj , puteti primi o suma de bani pt imbunatatirile aduse in acea casa si puteti cere sa plateasca el restul ratelor la banca , tinand cont ca banii au mers pt imbunatatiri in acea casa , sau se poate ca el sa plateasca jumatate din rate . Ar fi bine sa aveti un avocat pt partaj. Probabil nu va crede in stare sa plecati si daca ati pleca de la el , daca ar vedea ca isi pierde familia, poate ar incerca sa se schimbe si sa renunte la bautura. Daca va doriti ceva , veti reusi .Va fi greu , dar nu veti mai sta cu o persoana care isi chinuie familia. Legat de bani? In functie de ce venit aveti pe cap de persoana, copii pot primi burse sociale si puteti primi si bani pt familie monoparentala. Fiica mea a muncit de la 16 ani in weekend si acum este studenta . Va doresc sa luati hotararea cea mai buna pt familia d-voastra . Oricum stresul psihic si scandalurile nu fac bine nimanui. Mai bine sarac decat in stres si chinuit .
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2018
kyrakyra_65, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire si abitatie danacucamelii danacucamelii acum 20 ani, sotul meu si cu mine ne-am luat viata in piept si am plecat sa locuim la tara intr-o casa veche primita drept mostenire de sotul meu de la bunicii ... (vezi toată discuția)
Divort si custodie minori, daca parintii locuiesc in tari diferite Guguluff Guguluff Sunt casatorita in Romania ( suntem romani), ambii copii au cetatenie romana, dar momentan locuim in SUA, sotul lucrand aici. Casatoria nu mai are viitor, el ... (vezi toată discuția)
Daca nu sa facut succesiunea are dreptul sa ma dea afara din casa? alexandrina36 alexandrina36 Buna ziua,in urma cu 30 ani a murit bunica si singurul mostenitor pe casa si teren a fot socrul meu trecut ne mai avand alti copi bunica sau alt ... (vezi toată discuția)