avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Locuim în casa socrilor și nu ne mai înțelegem. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Locuim în casa socrilor și nu ne mai înțelegem. Aș pleca împreună cu copiii, dar nu văd cum mi-aș putea recupera banii din credit investiți în casă, vă rog frumos să mă ajutați cu un sfat

Suntem casatoriti de 15 ani avem 2 copii minori, o fata de 14 ani si baiatul de 13. Eu nu am adus nimic cand m-am mutat la el, dar lucrez si tot salarul meu se duce pe plata cheltuielilor(curent, gaz, cablu) am si o rata la banca scoasa pentru finslizarea unei camere construite adiacent la casa, dar soacra insista ca ea a platit tot. Sotul consuma alcool este plecat de dimineata pana seara cu prietenii si mereu avem scandal de fata cu copii. As incerca sa plec dar copii nu vor sa ramana cu el si daca ii iau cu mine ma tem ca ma acuza de rapire. Socrii nu vor sa treaca casa pe noi spun ca oricum noua ne ramane el fiind singur la parinti dar eu nu am dreptul la nimic pentru ca e mostenirea lui. Nu stiu ce sa fac. Sa ramanem cu el e un chin mai ales pentru copii care deja sunt afectati psihic de atatea certuri. Pe cale amiabila nu vad nici o solutie mai ales ca ar fi foarte greu sa stau pe chirie cu 2 copii din salarul meu de aprox.1350 ron. Sa imi parasesc copii nici nu imi trece prin cap.
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.
Va multumesc..



Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: kyrakyra_65 , utilizator 12:47, 11 Aprilie 2018
Multumesc tuturor pentru sfaturi! Problema e ca nu am unde sa plec, nu am la cine sa apelez, doar daca imi iau chirie. Ma simt cam descurajata si chiar nu vad nici o solutie. Rabd ca nu am ce face!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scuze! Am fost cred in aceeasi situatie, inclusiv am avut amenintari cu moartea, 2-3 ani. Aducea in casa prostituate, furau ce se poate. Am facut plangere la politie. Am cautat pe internet, m-am dus la biserica , m-am rugat. Cel mai mare ajutor il aveti de la preot- duhovnic. Sunt pregatiti sa ajute inclusiv pentru astfel de situatii, tin loc de mama- tata - psiholog, Acum am o situatie minunata, Multumesc ! Nu va simtiti abandonata. Conform legilor crestine, socrii ar trebui sa va iubeasca ca pe propria fiica. Din pacate nu se intampla asa si este dureros. Cautati si actionati conform adevarului si fiti generoasa, nu veti fi dezamagita.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2018
route, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la un centru sau ONG care are ca obiect de activitate mamele supuse violentei domestice sistematice.Ar fi bine sa aveti cu ce dovedi actele de violenta ale sotului.La aceste centre au si asistenta juridica si psihologi colaboratori si nici nu trebuie sa platiti. pentru situatii grave se asigura si cazare temporara in masura in care sint locuri libere.Dar ar fi indicat sa gasiti un serviciu mai bine platit care sa va asigure independenta financiara si posibilitatea de a locui separat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situație urâtă. Va fi greu și cu partajul, la cat dureaza și ce cheltuieli implică, funcție de inventarul depus. Nu prea aveți multe alternative, decat cele de mai sus (mai putin psihologul, dacă nu costă e ok și el !)
"Rabd ca nu am ce face!" Reflecta perfect situatia femeii din Romania, demna de sec.XIX.Nu doar dna.Dana, cu rol de victima aici, ci si familia dansei, toti cei implicati, trebuie introdusi intr-un program de consiliere psihologica, dar pentru asta,cum am mai zis, e nevoie de dorinta de schimbare si de bani.Pestele de la cap de impute, barbatul e vinovat, daca nu aveti pe cineva care sa-l "scuture" un pic, sa dea cu el de pamant sa-i vina mintea la cap, mai greu.El se crede rege, intelege gresit ideea de stalp al familiei.

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire si abitatie danacucamelii danacucamelii acum 20 ani, sotul meu si cu mine ne-am luat viata in piept si am plecat sa locuim la tara intr-o casa veche primita drept mostenire de sotul meu de la bunicii ... (vezi toată discuția)
Divort si custodie minori, daca parintii locuiesc in tari diferite Guguluff Guguluff Sunt casatorita in Romania ( suntem romani), ambii copii au cetatenie romana, dar momentan locuim in SUA, sotul lucrand aici. Casatoria nu mai are viitor, el ... (vezi toată discuția)
Daca nu sa facut succesiunea are dreptul sa ma dea afara din casa? alexandrina36 alexandrina36 Buna ziua,in urma cu 30 ani a murit bunica si singurul mostenitor pe casa si teren a fot socrul meu trecut ne mai avand alti copi bunica sau alt ... (vezi toată discuția)