avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... infiere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

infiere minor

sunt o mama necasatorita care isi creste singura copilul.pe certificatul de nastere la numele tatalui este liniuta.am fost crescuta la randul meu de o matusa care dupa moartea mamei nea luat in tutela.acum batrina are 87 de ani si sufera de cecitate.iam facut pensie de handicap cu drept de insotitor.spuneti va rog daca poate batrina sal infieze pe baiatul meu.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 19:20, 27 Octombrie 2009
depinde ce varsta are copilul...:-/ daca este trecut de 18 ani, nu. Din punct de vedere a varstei matusii mamei ( potentialul adoptator), legea nu are nici un fel de restrictie, desi mi se pare o persoana prea inaintata in varsta pentru a convinge instanta de potentialul ei de a creste si intretine copilulu ( acesta poate fi motivul adoptiei).Pentru a o mostenii, sugerati-i matusii sa faca un testament, pe numele dv. sau a copilului.
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2009
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
baietelul are 1 an si sase luni
ce drepturi am eu ca mama naturala fata de mama adoptiva?dupa moartea matusei ce se va intimpla cu baietelul legal si ce drepturi are el ca mostenitor?daca vreau intre timp sa calatoresc in afara tarii pot sa il iau pe sebi cu mine?
situatia este ca stam impreuna eu baietelul si batrina si am de grija de amindoi.
infiere se face la notar nu?
daca hotarirea unui recurs nu convine unei parti poate sa se mai faca apel.in cat timp se poate depune apelul.ce inseamna recurent?

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pt succesiune ...mama are testament..dar din cel vechi...sora ... gheorghemonica80 gheorghemonica80 buna ziua, pt succesiune ...mama are testament..dar din cel vechi...sora ei nu este de acord...vrea jumate...noi am inteles ca are dreptul al un sfert...ce ... (vezi toată discuția)
Care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de moștenirea unei familii (părinți și fiu)? BG BG Va rog sa-mi sugerati care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de mostenirea unei familii, dupa decesul proprietarilor si a fiului ... (vezi toată discuția)
Mostenire Stoica Gabriela Madalina Stoica Gabriela Madalina Buna ziua, Matusa mea,sora bunicii mele,in varsta de 78 ani,doreste sa ne faca acte pe proprietatea ei,sotul a decedat cu ceva ani in urma,iar unicul ei fiul ... (vezi toată discuția)