avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce sanse am sa recuperez ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce sanse am sa recuperez ...

Buna ziua
Ce sanse am sa recuperez banii de la o asociatie pentru protectia animalelor la care am lucrat timp de 4 luni dar nu am fost platit decit 2 luni, in conditiile in care am cerut inca de la interviu sa fiu angajat cu contract de munca dar acest lucru nu s-a intimplat, desi unul din cei trei fondatori ai asociatiei care erau l-a interviu m-a asigurat ca dupa o luna de proba se vor face actele de angajare in mod legal.
Acum 2 dintre fondatorii asociatiei si-au schimbat numerele de telefon, iar cel de-al treilea nu-mi mai raspunde.
Mai am si obiecte personale lasate in masina cu care ne deplasam, pe care nu mi le-au restituit dupa ce m-au anuntat ca nu mai colaboram.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:29, 27 Octombrie 2009
Mergeti la ITM si faceti o sesizare, asa cum ati povestit aici. dar sa aveti si ceva dovezi ca ati lucrat acolo: acte semnate de dvs., martori etc.
Cum varianta solutionarii amiabile reise ca nu poate fi aplicata,va revine dreptul a va solicita drepturile banesti ,eventual constituirea perioadei prestate ,prin sesizare oficiala la ITM.
Intrebare ,daca nu detineti formalitati de incadrare legal constituite ,cum vi s-a comunicat ca nu mai colaborati,adica totusi angajatorul in parte a recunoscut ca existenta o forma de colaborare ?
Pentru bunurile personale lasate in masina cu care va deplasati este mai complicat pentru ca ,daca amiabil nu pot fi recuperate,aveti optiunea a formula; sesizare la politie daca puteti proba ca sunteti proprietarul respectivelor bunuri.
In caz de nesolutionare,puteti solicita restituirea bunurilor prin instanta de judecata.
Pentru banii incasati ati semnat pe ceva?

Faceti sesizare la ITM pentru munca fara forme legale si neplata drepturilor care vi se cuvin.
tudorvaleriu a scris:

Mergeti la ITM si faceti o sesizare, asa cum ati povestit aici. dar sa aveti si ceva dovezi ca ati lucrat acolo: acte semnate de dvs., martori etc.


am facut un fel de fise la animalele tratate, dar acestea au ramas la reprezentantii asociatiei; ce dovezi pot aduce in fara de martori sunt doar niste poze care se afla pe site-ul lor, niste poze care le am eu pe calculator, precum si un reportaj la antena 1 in care apar si eu;
banii mi s-au dat cash fara a semna stat de plata sau altceva
ma gindesc ca o sa se ajunga la proces, ei pot spune acum ca eu am lucrat ca voluntar, si sunt sigur ca o sa faca astfel de declaratii false, iar eu o sa trebuiasca sa probez contrariul ...

cu ce sarlatani am avut nesansa sa ma intilnesc ...
as lasa totul balta, sa-i bata dumnezeu sau altcineva daca n-as avea nevoie urgenta de bani, si pin ala urma o sa trebuiasca sa fac un imprumut ...

Va multumesc tuturor pentru raspunuri.

Alte discuții în legătură

Contract de mandat predaruxandra predaruxandra Buna ziua! am incheiat un contract de mandat pe o perioada de 1 luna! am lucrat 9 zile dupa care i-am anuntat ca doresc incetarea contractului. ... (vezi toată discuția)
Obstrucționarea accesului în locuință. drago55 drago55 Dețin un apartament situat la etajul 4,al unui bloc de locuințe , închiriat unei familii, care are un câine bishon, Vecina de dedesubt, ma sună ... (vezi toată discuția)
Cum sa-mi recuperez salariile din urma? midi_26 midi_26 Salutare. Am lucrat cu contract de munca la o firma de pariuri hipice timp de 1 an si 3 luni. Pe data de 15 martie ne-au spus ca nu mai au bani sa ne plateasca ... (vezi toată discuția)