avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Import\comercializare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Importcomercializare

Buna Ziua,

m-ar interesa legislatia privind importul de alimente si bauturi, certificatele ISO samd.
De asemenea ma intereseaza si importul de echipamente electronice, ca de exemplu mixere, ustensile pentru baruri.
Va rog ajutati-ma, nu gasesc niciunde.

Mersi
Cel mai recent răspuns: eriklud , utilizator 16:48, 30 Octombrie 2009
Pentru a primi informatiile solicitate ar trebui sa detaliati putin si sa ne spuneti daca sunteti deja o societate comerciala sau doriti sa va constituiti, care este obiectul dvs. principal de activitate , de unde doriti sa faceti importurile, etc.
Daca nu le importati din UE, e mai complicat in privinta alimentelor
Din cate stiu eu, pentru mixere si ustensile pentru baruri ca si pentru alimente trebuie sa aveti aceste activitati in ob de activitate al firmei si evident autorizate (Certificat constatator emis de judecatorul delegat la ORC, in baza declaratiei pe proprie raspundere model 2 sau 3)
Pentru importul de bauturi alcoolice trebuie sa fiti autorizat de M.finante-Directia Judeteana pentru accize si operatiuni vamale(legea 521/2002, Codul Fiscal -Titlul 7-produse accizabile, Ordinul MF 334/2005)
Deci firma este infiintata, obievtivul principal fiind comertul en-gros cu bunuri alimentare si nealimentare, plus la secundar sunt listate toate obiectivele din comert.
Vrem sa importam din Anglia....
Pentrul importul si distributia de alcool trebuie sa va autorizati
Salutare!

cazacioc a scris:

Pentrul importul si distributia de alcool trebuie sa va autorizati

Unde anume se obtine aceasta autorizare?

Legat de achizitia de produse agro-alimentare din UE, pentru a fi vandute in RO, poate da cineva mai multe detalii? Spre exemplu: ce avize ne trebuie si de unde se pot obtine, cum trebuie sa se realizeze transportul? Spatiul de depozitare necesita anumite avize, caracteristici?

Teoretic, de unde se pot afla toate aceste informatii? Vreuna din institutiile statului este obligata sa ofere setul complet de informatii pentru a incepe desfasurarea unei astfel de activitati (achizitia de produse agroalimentare si vinuri din UE, pentru a fi vandute in Romania).

PS: Cateva zile de cautat pe internet si un drum la Camera de Comert Bucuresti nu mi-au fost de prea mare folos.

Multumesc!
V-am scris unde va autorizati pentru alcool, la Directia (Judeteana /a municipilui Bucuresti) pentru accize si operatiuni vamale apartinand de Ministerul Fianantelor. V-am indicat si actele normative care reglementeaza aceasta autorizare, respectiv :legea 521/2002, Codul Fiscal -Titlul 7-produse accizabile, Ordinul MF 334/2005. Probabil ca nu ati vazut.
Eu am intocmit un dosar de autorizare pentru o firma din Ilfov si l-am depus la Vama Chitila.
Nu stiu pentru alte locatii, care Vama are atributiile de autorizare pentru produse accizabile.

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara produse alimentare si nealimentare (cosmetice,detergenti) cosminaluca cosminaluca Buna seara, Pentru achizitia intracomunitara de produse alimentare si nealimentare,eventual bauturi este nevoie de factura de achizitie si certificat de ... (vezi toată discuția)
Comert en gros cu tutun si cafea taie taie Buna ziua, Am o societate care comercializeaza in sistem en gros si en detail cafea si tigari. As dori sa stiu daca imi trebuie autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Locul de import art.206ind.30 cod fiscal sabinna sabinna Un expeditor inregistat cumpara un produs ( importa) de la un antrepozitar vamal. conform Cod fiscal \"locul de import\" este locul unde se afla produsul in ... (vezi toată discuția)