avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... polita de raspundere civila a agentilor asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

polita de raspundere civila a agentilor asigurari

in ce consta exact aceasta polita, in sensul ca: ce avataje prezinta si cat costa, daca stie cineva?

multumesc
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 18:39, 27 Octombrie 2009
Costul este in functie de suma asigurata.
Prin polita sunt acoperite prejudiciile pe care asiguratul le provoaca unei terte persoane,urmare a unor fapte savarsite accidental,din neglijenta sau imprudenta,pentru care raspunde in baza legii.
Despagubirile se acorda daca sunt indeplinite elementele raspunderii civile delictuale.
Cateva dintre riscurile cuprinse:
-sumele pe care asiguratul este obligat sa le plateasca cu titlu de dauna ca urmare a producerii din culpa proprie sau din culpa altor persoane pentru care acesta este obligat sa raspunda(copii minori etc.)
-prejudicii cauzate de animale aflate in paza juridica a asiguratului
-cheltuielile facute de catre asigurat in procesul civil si de catre cel prejudiciat

Statutul agentului de asigurare va fi altul,in timp.
In sensul ca este de dorit ca aceasta munca sa fie facuta in mod responsabil,sa fie perceput ca si un profesionist certificat de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor,spre exemplu.
Atunci vor exista asigurari strict pentru aceasta activitate....asa cum exista si pentru alte categorii profesionale.

Eroarea din intrebare, a produs raspunsul anterior .Probabil ca doriti (ca PFA sau nu) sa incercati activitatea de agent asigurari.pentru aceasta trebuie sa incheiati o polita de raspundere civila profesionala a agentilor de asigurari.in acest caz nu mai sunteti acoperita pentru poznele copiilor si muscatura lui grivei;)
In schimb, functie de numarul de daune estimate(una,doua,trei..) intr-un an si de valoarea lor (1000;1500;2000E...) veti plati o prima anuala, functie de asigurator, intre 15 si 50E. Ramane sa prospectati piata:ok:
Acoperirea (riscurile) este legata strict de eventualele prejudicii aduse Asiguratorului din culpa proprie, in exercitarea activitatii de agent (intermediar/reprezentant), atat ca gestionar (documente cu regim special, numerar) cat si prin actiuni gresite privind aplicarea normelor sau instructiunilor de serviciu.(ex.: subasigurarea, intocmirea gresita a politelor privind valabilitatea sau tarifarea)
In privinta avantajelor : toata lumea multumita!
Asiguratorul pentru increderea acordata, iar agentul (mai ales incepator) are un sprijin financiar in caz de ghinion.(fapta cu intentie nu se pune:D )
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2009
nucu$, utilizator
Nucu,ai o astfel de polita?Care sa acopere doar atat?
Sigur ca sumele se negociaza....sigur ca se completeaza un chestionar cu referire la eventualele daune avute...
Dar exista o polita strict de raspundere profesionala,sau discutam de polita de raspundere civila unde este adaugat la felurile raspunderii asigurate...exact despre ceea ce vorbesti.
Polita mea asa este...imi acopera si poznele copilului,mai putin muscatura lui Grivei,ca nu il detinem.
O fi raspunsul meu eronat....

Dauna estimata?
Nicidecum:limita raspunderii eventual si sublimita pe eveniment.
Si nici nu m-am gandit la genul acela de acoperire despre care vorbesti,chiar mi-a scapat.
Eu asa stiu:am o polita,daca un client nemultumit ma actioneaza in judecata si are castig de cauza,eu am asigurarea de raspundere civila.:)
Sa nu uitam conditia pentru plata:existenta unui proces.
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2009
ContSters76710, utilizator
@elenaerdei
Corect! Daca discutam in termeni profesionali avem:raspundere civila legala si raspundere civila profesionala.
Limita raspunderii agregat(pe perioada asigurata 12 luni) = Nr. evenimente(estimat =1;2;3; etc) x Limita raspunderii/eveniment(in "traducere" - marime dauna=1000;1500;2000E;etc)
Ex.: Pentru 2 evenimente cu limita 1500E, Limita agregat(pt.12 luni) = 3000E,suma care se ia in calcul la stabilirea primei anuale.
Unii asiguratori, ofera gratuit (sau inclusa in prima) acoperire si pentru raspunderea civila legala, pe langa cea profesionala.Altii ofera si calculeaza prima, numai pentru raspunderea profesionala,raspunderea civila legala, la cerere, fiind taxata separat .De aici si diferentele de prime chiar si pentru aceeasi limita agregat.
Conditia existentei raspunderii civile este culpa si nu procesul.Iar in privinta clientului, acesta nu poate fi nemultumit de agent intrucat Asiguratorul isi asuma si politele emise gresit de catre agent, plateste daunele dar se indreapta cu regres asupra agentului care le-a provocat.
In cazul brokerilor de asigurari, situatia se schimba, acestia raspunzand in mod direct pentru daunele profesionale provocate clientilor(pe care ii reprezinta in asigurari)
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2009
nucu$, utilizator
doream sa devin agent de asigurari si cei de la OMNIASIG mi-au cerut sa am aceasta polita, mi-au dat toate documentele pe care treb sa le procur nu este vb de PFA asa ma temusem si eu.;)
va multumesc mult la amandoi.
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2009
ContSters87904, utilizator

Alte discuții în legătură

cum raspunde o pfa pt daune aduse clientilor MINA VLADESCU MINA VLADESCU O PFA, medic dentist raspunde pt mal praxis si cu averea personala in conditiile detinerii unei asigurari mal praxis? (vezi toată discuția)
Asigurare de raspundere civila profesionala llp_llp llp_llp Stiti cumva daca exista vreo societate de asigurari care incheie polite de raspundere civila profesionala pentru functionarii publici si in ce conditii? Exista ... (vezi toată discuția)
Asigurare imobil agnes1999 agnes1999 Proprietarul incheie o asigurare pentru imobilul in care se afla si un chirias. Daca daunele sunt produse de chirias, (din greseala da foc la cladire, de ... (vezi toată discuția)