avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Lichidare s.r.l.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Lichidare s.r.l.

Am o societate cu raspundere limitata la care sunt asociat unic, fara salariati, fara activitate, fara puncte de lucru, fara datorii (in afara de o mica suma datorie catre mine in cont 455), dar care are in patrimoniu (nu in capitalul social) un spatiu comercial. Spatiul figureaza in contabilitate cu valoarea de inventar de 45.000 lei. In luna februarie 2018 s-a facut o reevaluare NUMAI PENTRU TAXE SI IMPOZITE LOCALE la valoarea de 110.000 lei. Spatiul a fost achizitionat in anul 2008 la o valoare mai mica decat cea actuala din contabilitate si s-a dedus tva.
Am doua variante:
a) Sa lichidez/radiez societatea si spatiul sa-mi revina mie;
b) Sa-mi vand intai spatiul mie si, apoi, sa lichidez/radiez societatea.
Am rugamintea sa ma ajutati si sa ma sfatuiti ce varianta sa aleg cu cele mai mici costuri.
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: km , utilizator 18:29, 3 Aprilie 2018
Cel mai simplu ar fi sa vi-l vindeti si apoi sa incepeti procedura de lichidare voluntara si radierea de la registrul comertului. Daca va tineti de temenele pe care o sa vi le dea cei de la registrul comertului, in maxim doua luni terminati.
Multumesc frumos pentru raspuns.
As mai avea o intrebare, va rog: la ce pret sunt obligat/pot sa mi-l vand, ca sa nu am probleme cu cei de la ANAF ? Pretul din contabilitate sau pretul din reevaluare ? Normal ca as prefera pretul din contabilitate.
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2018
km, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare imobile de pe firma valentin1193 valentin1193 buna ziua,am suspendat firma,si pe firma am cumparat un spatiu cu bani adusi de mine la inceput ,acum doresc sa stiu solutia cea mai ieftina de a intra in ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma Roxana P. Roxana P. Ce taxe trebuie sa platesti la inchiderea unei firme, dar si cat dureaza o astfel de procedura? In conditia in care pe firma in cauza nu a fost niciodata ... (vezi toată discuția)
Radiere voluntara srl visinica visinica Un SRL cu 2 asociati cu parti egale la capital social vor sa radieze societatea. Ma intereseaza cum se imparte spatiul comercial pe care-l detin cei doi pe ... (vezi toată discuția)