Ce taxe trebuie sa platesti la inchiderea unei firme, dar si cat dureaza o astfel de procedura? In conditia in care pe firma in cauza nu a fost niciodata activitate
Pentru a inchide o societate (radiere + lichidare) la registrul comertului, este necesar ca societatea sa fie pe zero din punct de vedere contabil (adica sa nu aiba datorii catre stat, alti creditori).
Durata este de aproximativ 3-4 luni la Registrul Comertului, iar taxele se calculeaza in functie de numarul de caractere al hotararii adunarii generale a asociatilor / deciziei asociatului unic (i.e. 122 lei pentru 1000 caractere incluzand spatii). Din experienta, o astfel de hotarare contine aproximativ 3000 caractere.
Exista un model dupa hotararea aga sau se face de catre asociatul unic (in cazul nostru) pe o foaie A4 in care se solicita radierea firmei? Si inca ceva va rog, daca aceasta are o durata asa mare (aprox 3-4 luni) administratorul va figura in continuare pe parcursul lichidarii ca fiind actionar, sau putem infiinta o noua firma fara a mai figura in cea veche? Pentru proiectul la care dorim sa aplicam, conditiile sunt ca sa nu fim majoritari intr-o alta firma.
Daca incepeti acum si va tineti de termenele pe care vi le dau cei de la registrul comertului, dumneavoastra si contabila, in doua luni ati inchis-o. Structura cu persoanele respective ramane asa pe toata durata procesului.
Inchidere firma
Popesku
Buna ziua, fata mea are o firma infiinta in 2010 dar nu a reusit sa faca mare lucru, adica mai nimic. Am incercat sa gasim clienti, am avut un agent vreun an ... (vezi toată discuția)