avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchidere firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchidere firma

Ce taxe trebuie sa platesti la inchiderea unei firme, dar si cat dureaza o astfel de procedura? In conditia in care pe firma in cauza nu a fost niciodata activitate
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:07, 23 Ianuarie 2018
Pentru a inchide o societate (radiere + lichidare) la registrul comertului, este necesar ca societatea sa fie pe zero din punct de vedere contabil (adica sa nu aiba datorii catre stat, alti creditori).

Durata este de aproximativ 3-4 luni la Registrul Comertului, iar taxele se calculeaza in functie de numarul de caractere al hotararii adunarii generale a asociatilor / deciziei asociatului unic (i.e. 122 lei pentru 1000 caractere incluzand spatii). Din experienta, o astfel de hotarare contine aproximativ 3000 caractere.
Exista un model dupa hotararea aga sau se face de catre asociatul unic (in cazul nostru) pe o foaie A4 in care se solicita radierea firmei? Si inca ceva va rog, daca aceasta are o durata asa mare (aprox 3-4 luni) administratorul va figura in continuare pe parcursul lichidarii ca fiind actionar, sau putem infiinta o noua firma fara a mai figura in cea veche? Pentru proiectul la care dorim sa aplicam, conditiile sunt ca sa nu fim majoritari intr-o alta firma.
Daca incepeti acum si va tineti de termenele pe care vi le dau cei de la registrul comertului, dumneavoastra si contabila, in doua luni ati inchis-o. Structura cu persoanele respective ramane asa pe toata durata procesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o sc care nu mai are activitate Emmanuel_ro Emmanuel_ro buna ziua , am o SC din anul 2008 am functionat aproximativ 2 ani apoi din 2010 nu sa mai lucrat ...acum vreau sa stiu ce e de facut sa o inchid sau sa o ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma Popesku Popesku Buna ziua, fata mea are o firma infiinta in 2010 dar nu a reusit sa faca mare lucru, adica mai nimic. Am incercat sa gasim clienti, am avut un agent vreun an ... (vezi toată discuția)
Dizolvare sau radiere srl tory74 tory74 as vrea sa inchid un srl la registrul comertului cu restante de 28000 lei cum se procedeaza sau ce acte imi trebuie mentionez ca srl ul e suspendat de un an (vezi toată discuția)