avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselat

in cazul in care am fost inselati de proprietarul unui magazin,in sensul ca yo am cumparat un bun cu,contract de vanzare cumparare si alta persoana a achizitionat acelasi bun dar cu factura fiscala.intre timp yo am vandut bunul,si acum am fost chemat la declaratii....ce risc?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:44, 31 Octombrie 2009
Ati fost chemat la declaratii sub ce invinuire?
Daca sunteti cumparator de buna-credinta si ati si achitat acel bun, anterior achizitionarii bunului de catre alta persoana, iar pe deasupra aveti si dovezi in acest sens, nu aveti pentru ce sa va faceti probleme.Nu riscati nimic.
Cu privire la un eventual risc, dat fiind ca nu furnizati si alte amanunte, nu stiu ce sa va zic.Depinde in ce calitate ati fost chemat sa dati declaratii: martor, parte vatamata, complice...precum si imprejurarile concrete in care a fost savarsita infractiunea de inselaciune.
am cumparat un scuter de la un magazin,patronul nu mi a dat factura, dar am incheiat un contract de vanzare cumparare,cu martori.apoi a venit cineva si mi a zis ca sccuterul este al lui dar nu mi a prezentat niciun act,spunandu mi ca vine in 4 zile cu factura si cu toate actele.eu in perioada asta am vandut scuterul,la negru...si acum am fost chemat la audieri,dar nu stiu in ce calitate.risc ceva?

Ca sa stiti exact care este situatia dvs., va trebui sa apelati la serviciile unui avocat, care sa va reprezinte/asiste in legatura cu fapta despre care ne spuneti.
Exista un risc, posibil de complicitate la inselaciune, insa va repet, "posibil"...depinde de probele care sunt in dosar (declaratiile celorlalte parti implicate, inscrisuri etc.)
Daca precizati ca ati fost chemat la audieri,nu ati primit citatie?
Daca achizitia scuterului s-a realizat prin cvc,rezulta ca provenienta este cel putin "garantata".
Fara amanunte referitoare la eventuala acuza atribuita dvs ,este greu a ne lansa in supozitii .
In raport de audieri ,aveti dreptul sa chemati ca si martor pe patronul care va vandut bunul si va intocmit cvc.

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati ma gaby1987 gaby1987 am cumparat de curand un scuter care s a dovedit a fi furat,si yo l am vandut mai departe...ce risc? (vezi toată discuția)
Cumparare masina fara act de vanzare-cumparare cornel_gmc cornel_gmc Buna, am cumparat o masina de la cineva insa fara a intocmi un act de vanzare-cumparare.Dupa un timp am vandut masina,deci nu o mai am.Acum a venit cea de la ... (vezi toată discuția)
Politisti corupti..nimic nou.. anny_overdoze anny_overdoze buna seara....fratele meu a cumparat un scuter second hand de la o cunostinta...insa acesta nu i a dat nimica la mana fratelui meu cum ca ar fii achitat suma ... (vezi toată discuția)