avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cumparare masina fara act de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cumparare masina fara act de vanzare-cumparare

Buna, am cumparat o masina de la cineva insa fara a intocmi un act de vanzare-cumparare.Dupa un timp am vandut masina,deci nu o mai am.Acum a venit cea de la care am cumparat-o ca vrea sa facem un contract de vanzare-cumparare, si a mai fost si la politie sa imi fac plangere penala pentru abuz de incredere si inselaciune.Ce sa fac ca sa rezolv situatia?Nu mai am niciun act de la masina.E posibil sa fiu acuzat de inselaciune si abuz de incredere?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:26, 19 Ianuarie 2014
Cum ați putut vinde mașina mai departe, în lipsa unui act? puneți proprietarul mașinii în legătură cu cel care a cumpărat de la dvs. , pentru a se încheia actul.Ar fi în beneficiul ambilor.
cornel_gmc a scris:


.E posibil sa fiu acuzat de inselaciune si abuz de incredere?

Fara a cunoaste circumstantele incheierii conventiei,este hazardat a ne pronunta asupra solutiei pe care o poate pronunta procurorul in baza plangerii si a probelor
Pentru solutionare incercati solutionare amiabila cu vanzatorul
Va aflati in culpa deoarece ati achizitionat si ati instrainat bun mobil fara respectarea dispozitiilor in vigoare referitoare la intocmirea de formalitati legale

poi tocmai, ca nu am intocmit niciun act nici cand am dat masina.Am ideea pe unde e acum masina,dar daca cel care a cumparat-o nu vrea sa incheie un contract de vanzare-cumparare? In situatia de fata pot fi acuzat de inselaciune si de abuz de incredere , fapte pentru care am fost reclamat la politie?
poi cand am cumparat masina, am dat suma de bani solicitata si nu am intocmit niciun act, iar cand am dat-o la fel, am primit o suma de bani si nu am intocmit niciun act, masina nefiind inscrisa pe numele meu.
Eu nu pot intelege cum ati putut instraina un bun care nu va apartinea? Si mai ales cum, de la inceput, ati acceptat tranzactia, fara intocmirea vreunui act? E vorba de o masina, implica responsabilitati, incepand cu asigurarea ei, cu intretinerea, cu eventualele accidente minore sau , nu e de preferat, majore. Iar faptul ca ,,aveti idee,, pe unde e acum, nu va scuteste de consecinte. Poate vanzatorul a fost de buna credinta, v-a dat masina spunand ca vine in cateva zile sa faceti actele. Daca ar fi fost asa, cu atat mai mult sunteti in culpa. Intuiesc ca nu e asa, altfel nu ati fi avut timp sa va folositi de masina si apoi sa o instrainati la randul dvs. In egala masura este si el vinovat, dupa parerea mea.
Si totusi, actele de la masina trebuie sa fie pe undeva, sa le detina fizic cineva, nu vorbim doar de o masina ,,fantoma,,. Este inregistrata, s-au platit taxe pentru ea , este in stare de functiune. Mergeti pe firul intamplarilor si cautati sa rezolvati situatia. Nu e ceva care poate fi lasat la voia intamplarii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
ContSters170895, utilizator

Alte discuții în legătură

Radiere din evidentele fiscale - auto- ionilie ionilie Am avut o masina accidentata pe care am vanduto an alt judet pers.respectiva a anscris masina dupa ce a reparato(ma rugat sa-i las numerele pt. a putea sa o ... (vezi toată discuția)
Plingere parchet coleasv coleasv AM VINDUT O MASINA SI AM FACUT LA UN BIROU DE ACTE AUTO UN CVC INTRE CUMPARATOR SI PROPRIETARUL MASINII. EU AM SEMNAT LA VINZATOR FARA SA STIU DEOARECE NU AM ... (vezi toată discuția)
Inselat gaby1987 gaby1987 in cazul in care am fost inselati de proprietarul unui magazin,in sensul ca yo am cumparat un bun cu,contract de vanzare cumparare si alta persoana a ... (vezi toată discuția)