avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... va rog ajutati ma
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

va rog ajutati ma

am cumparat de curand un scuter care s a dovedit a fi furat,si yo l am vandut mai departe...ce risc?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:46, 27 Octombrie 2009
Stiati ca bunul provine din infractiunea de furt ?(daca ati avut aceasta cunostinta, e savarsita infractiunea de tainuire).
Si , prin urmare, se aplica masura de siguranta a confiscarii speciale .

Daca ati fost cumparator de buna credinta, nu va e afectat dreptul de proprietate.
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
In ce conditii ati achizitionat bunul?Detineti factura sau document notarial ,sau l-ati achizitionat la mica intelegere prin negociere cu pretinsul proprietar?
mi s a adus la cunostinta de proprietar dar nu l am crezut pentru ca nu mi a aratat niciun act...in plus yo am contract de vanzare cumparare cu cel de la care am achizitionat bunul
am incheiat un contract de vanzare cump,scris,,cu martori
nu am stiut cand l am achizitionat,dar apoi mi s a adus la cunostinta verbal,fara acte,de adevaratul proprietar,nu am crezut si drept urmare l am vandut.mentionez ca in momentul cand mi s a adus la cunostinta,nu mi s a prezentat niciun act din care sa rezulte ca cele spuse de adevaratul proprietar sunt adevarate...ce risc?

Alte discuții în legătură

Inselat gaby1987 gaby1987 in cazul in care am fost inselati de proprietarul unui magazin,in sensul ca yo am cumparat un bun cu,contract de vanzare cumparare si alta persoana a ... (vezi toată discuția)
Politisti corupti..nimic nou.. anny_overdoze anny_overdoze buna seara....fratele meu a cumparat un scuter second hand de la o cunostinta...insa acesta nu i a dat nimica la mana fratelui meu cum ca ar fii achitat suma ... (vezi toată discuția)
Am cumparat scuter furat! jamesss jamesss Buna ziua, am gasit pe net un scuter cu pret destul de bun, am sunat proprietarul si ne-am inteles ca vin sa vad scuterul, actele si sa facem contract de ... (vezi toată discuția)