avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am cumparat scuter furat!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am cumparat scuter furat!

Buna ziua,
am gasit pe net un scuter cu pret destul de bun, am sunat proprietarul si ne-am inteles ca vin sa vad scuterul, actele si sa facem contract de vanzare cumparare, pe urma sa-i dau banii, daca imi place si totul este in regula. Actele care le am sunt: Carte de identitate, Itp, contractul de vanzare-cumparare si hartia de la primarie ca a radiat. Cand am ajuns acasa l-am dus la un mecanic sa-si faca treaba, unde am aflat ca nu are cod pe sasiu (are un actibild in scaun cu codul sasiului, eu nam stiut ca trebuie sa caut si unu imprimat in sasiu ca si la masini...) si ca la aprindere este sudata.
Mecanicul zice ca e clar, e furat.
Nu vreau sa am probleme din cauza asta, nu vreau sa detin un scuter furat si imi vreau banii inapoi.
Ce pot face?
Multumesc anticipat pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:40, 22 Aprilie 2012
Mergeti si vorbiti cu vanzatorul.
Poate ca si el s-a pacalit.
Daca nu,inseamna ca ori l-a furat ori a schimbat el ceva.
Faceti un act aditional.
Doar pentru ca nu are cod de sasiu asta nu inseamna automat ca scuterul e furat. E posibil sa fi modificat ceva la el. Cel mai bine e sa vorbesti cu vanzatorul sa vezi exact care e problema cu seria se sasiu.
Orice i-ar zice vanzatorul este necesar sa incheie un act aditional la contractul de vanzare cumparare.
La ce act aditional va ganditi?
Sa rezulte acea serie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere in drepturi a unui moto-scuter confiscat de politie !!! alexandra000 alexandra000 Buna ziua,numele meu este Alexandra,si am o mare problema, ajutati-ma,ce sa fac? In data de 19 martie,am cumparat un scuter aprilia in stare impecabila taiat ... (vezi toată discuția)
Cumparator de buna credinta, moped furat, predat la politie adrianomb adrianomb Buna ziua, Am cumparat in 2014 un scuter de la un cetatean roman, am facut contract de vanzare cumparare intre mine si el si i-am dat suma de bani in ... (vezi toată discuția)
Masina cumparata cu serie sasiu sudata mihayalex mihayalex Am cumparat acum ~2 luni o masina din targ de masini care era postata in acelasi timp si pe internet. Problema este ca masina este inmatriculata RO cu toate ... (vezi toată discuția)