Am cumparat acum ~2 luni o masina din targ de masini care era postata in acelasi timp si pe internet. Problema este ca masina este inmatriculata RO cu toate actele la zi. Am vrut sa o trec pe numele meu si cand am ajuns cu ea la RAR mi-a respinso din cauza ca avea seria de la sasiu sudata (seria corespundea cu talonu si cartea masini). De la cine am cumparat-o eu nu este proprietarul masini, asta am observat doar cand am completat un formular la RAR cu CNP persoanei fizice si am vazut k este nascut in 91, ceea ce sigur nu era el pentru ca arata mult mai invarsta.(Parerea mea este ca a avut pile pe la notar si ia trecut pe contractu de Vanzare/Cumparare tot datele proprietarului care era inainte, eu m-am grabit sa i-au masina deoarece eram nerabdator sa plec cu ea-era prima data cand aveam masina.) Intrebarea este: Mai pot sa imi recuperez banii pe ea cumva?, sau macar sa pot sa fac ceva cu ea sa pot circula cu ea regulamentar. Ma poate ajuta cineva cu aceasta Problema? Multumesc!
Ar trebui sa va recuperati banii. daca mergeti pe cale civila, vanzatorul garanteaza pentru evictiune, situatie in care puteti cere rezilierea contractului, cu efectul de punere i situatie anterioara si restituirea banilor.
Daca mergeti pe cale penala, ar trebui sa depuneti planegre penala..pentru infractiunea de inselaciune si sa va constituiti parte civila.
Este mai indicat sa mergeti pe plangere penala, pentru ca dupa problema descrisa..este clar ca este vorba de un furt..acoperit cu acte in regula...
daca puteti recupera bani cum spune d-na avocat este foarte bine dar as aduga cateva observatii de regula cand seria este fasificata prin sudare si repoansonare sau decuparea unei bucati din elemnetul de caroserie ( longeron , aripa interioara,etc) unde fabricantul a batut seria si sudarea altei bucati cu seria "noua".. cei de la rar blocheaza masina si anunta politia deoarce de regula seria sau fragmente din seria de fabricatie este "batuta" de fabricant in mai multe locuri unele vizibile altele nu, depinde de marca modelul anul de fabricatie a auto cumparat; cei de la rar sau un expert autorizat auto cunosc aceste locuri si poate stabilii daca auto a fost furat sau nu in masura in care faslsificatorul nu a intervenit in toate acete locuri ; daca in zona unde se afla seria sa efectuat o reparatie sau o inlocuire , ar trebui sa aveti devizul de la service-ul autoarizat de rar sa efectueze reparatii la structuri si sa pezentati elemntul de caroserie inlocuit cu seria originala si sa solicitati repoansonarea seriei; situatia este complicata si cei de la rar nu sunt cooperanti daca putei recupera bani ff bine , bafta:
Multumesc foarte mult pentru raspuns, cred ca asta e singura cale sa mai pot face ceva pentru ca de la cine am cumparat masina nu mai dau de el. (cand mi-a dat fisa fiscala de la primarie mi-a spus k pleaca din tara). Sper ca nu e tarziu daca e sa fac plangere akum si nu cand am aflat de la RAR ca nu este in regula- asta fiind akum 1 luna).
Revin in continuare cu pasii care i-am urmat, am fost la avocat, i-am povestit tot ce trebuia de zis, dupa care am depus plangere penala, sa gasit pana la urma si persoana de la cine am cumparat masina, a fost cemata la sectia de politie dar nu a prea vrut sa recunoasca nimic, pana la urma a recunoscut ca am luat masina de la el, inca sunt in proces cu el si astept noi vesti de la criminalistica, nu mi-au spus care sunt sansele ca sa imi recuperez bani, dar eei au zis ca fac tot posibilul. Credeti ca am vreo sansa sa-mi recastig acesti bani, sau ar fi mai bine sa renunt sa nu mai fac alte chelutuieli degeaba. procesul a inceput de aproape 1 an si inca continua.
Masina sh
andaalexandru
Am cumparat o masina din Ungaria de la un parc auto cu contract in regula.Masina era inscrisa in circulatie in Ungaria avea verificare tehnica valabila pana in ... (vezi toată discuția)