avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contracte de cesiune drepturi promisiune bilaterala de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contracte de cesiune drepturi promisiune bilaterala de vanzare/cumparare teren agricol

O firmă are o promisiune bilaterală de vănzare cumpărare cu un cetățean, firma este executată silit pentru terenurile proprietate, iar terenul de pe promisiunea bilaterală este cesionat altei firme. Acest contract trebuie legalizat la un Notar public sau pot fi inregistrate doar la cele doua firme?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 12:22, 3 Aprilie 2018
Terenul nu poate fi cesionat. Terenul trebuie vandut, donat (discutabil in cazul societatilor comerciale dar nu imposibil), adus ca aport in capitalul unei alte societati sau instrainat in orice alta forma prevazuta de lege. In orice caz, actul prin care se transmite proprietate asupra unui bun imobil trebuie sa fie autentic (incheiat la un notar public) si intabulat in cartea funciara.
Daca a inceput deja executarea silita, actul de instrainare poate fi anulat in instanta daca se face in scopul fraudarii creditorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evitatea taxelor notariale anasm anasm stie cineva cum as putea sa trec niste o imobile de pe o soc.pe alta, evitand taxele notariale Stiu ca e nevoie de act autentic, dar nu cunoaste nimeni vreo ... (vezi toată discuția)
Pentru donatia cotei ideale este obligatorie intai intabularea terenului? mariapopescu mariapopescu Pe titlul de proprietate eliberat in 1994 pentru un teren pe numele mamei decedate a tatalu meu,apar doi comostenitori : 1) fiul decedatei,adica tatal meu ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumpare teren cisti cisti am si eu o problema: poate fi vandut un teren prin contract de vanzare cumparare cu dare de data certa la un avocat? dar vanzatorul daca detine terenul in baza ... (vezi toată discuția)