avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit auto din 2008
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit auto din 2008

Buna ziua,

In 2008 am avut un accident auto masina pe care o conduceam a fost avariata complet si eu am stat o vreme prin spitale.
Ulterior o ruda de-a mea, pe baza de procura, a predat ce mai ramasese din masina la fier vechi. Din motive diverse, in mare parte medicale, nu am fost atunci in 2008 sa o radiez de la politie si de la primarie.
Apoi am fost o vreme plecat din tara, iar la intoarcere am constat ca nu mai am certificatul de distrugere si cartea masinii, ci mai exista doar talonul. N-am reusit sa o radiez atunci. Firma de fier vechi la care a fost predata masina nu mai exista ca sa pot lua un duplicat dupa certificatul de distrugere si astfel ca nu am putut scoate masina de la impozit nici pana azi.
Am fost la primarie si inafara de ostilitate si/sau nepasare n-am gasit mare lucru.
Zilele au trecut, m-am luat cu altele si am uitat de problema asta. Acuma insa a redevenit de actualitate si as vrea sa o rezolv, sa scot masina de la impozit pentru ca urmeaza sa plec iar, pe o perioada mai lunga si nu as vrea sa se acumuleze din nou datorii. Ce as putea face?

Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: cristianv23 , utilizator 23:18, 6 Octombrie 2022
Exista solutie pentru radiere auto
Incheiati declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu mai sunteti proprietarul de fapt si de drept al bunului mobil,urmare predarii acestuia la unitatea specializata in anul X
In baza declaratiei notariale,solicitati la autoritatea fiscala teritoriala radierea auto pe proprie raspundere
In baza declaratiei notariale si dupa achitarea debitului in evidenta autoritatea fiscala urmeaza sa dispuna radierea auto de pe rolul dv fiscal
In baza documentului emis de catre autoritatea fiscala solicitati la SPE radierea auto
Este procedura pe care o puteti finaliza daca aveti interes intr-o singura zi
Succes !
EU IN URMA CU 5-6 ANI AM REUSIT SA SOT DE LA IMPOZIT AUTO CU RETURNAREA DIN URMA A IMPOZITELOR SI PENALITATILOR DE LA DATA CAND AM DECLARAT CA NU MAI AM MASINA CU DECLARATIE PE PROPRIE RASPUNDERE NU LA NOTARIAT, LA SEDIUL TAXE SI IMPOZITE, DAR ACUM NU MAI VOR.
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2022
cristianv23, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere mașină, situație grea. Samir1234 Samir1234 Bună ziua! Ce trebuie facut ca sa radiez o masina in urmatoarea situatie? Tatal meu a decedat in urma cu 10 ani, iar masina noastra, care era pe numele lui, ... (vezi toată discuția)
Radiere fiscala autoturism. Eual Eual Din anul 2007 am dat ce a mai ramas dintr-un autoturim Trabant. celor care colectau fier vechi. pastrand numerele de inmatriculare si placutele de identificare ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism dus la fier vechi liviubonta liviubonta Detin o masina din 1992 inmatriculata in romania, pe care in anul 2011 am taiato bucati si am duso la un centru de fier vechi. Cum am duso asa, nu am primit ... (vezi toată discuția)