avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soțul meu vrea să-i vândă unei nepoate casa în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soțul meu vrea să-i vândă unei nepoate casa în care locuim. Cum aș putea împiedica asta, ce drepturi am eu după 18 ani de căsnicie?

sant casatorita din anul 2000, la a doua expierenta dupa moartea primului sot. Sotul la fel la a doua casatorie (vaduv si el ). Cand ne am casatorit el detinea o casa la rosu nemobilata si partial finisata. Impreuna am facut totul dar sotul meu todeauna a tinut la vechea familie la copii sai si la nurori. Mentionez caci a avut 2 copii care din pacate au murit si au ramas nurorile. Una din acestea nu stiu ce ia facut dar el fura de acasa si duce la ea tot si pe mine ma minte. Ia facut acte de vanzare pe o parcela de padure , acum vrea sai lasa sau sa i vanda si casa dar fara mine. Ma tine departe de aceste lucruri . Cum pamantul e de la vechea sotie are procese care le duce cu nora sa iar pe mine ma minte. Eu nu sant trecut in nici un act de proprietate ,nici in cel al casei in care locuim din 2000. Am 78 ani si sant operata de cancer de colon si am multiple metastaze pe plaman. In prezent sant la un copil de al meu caci aici ma pot trata ( fac citostatice si regim special ). Sotul nu a vrut sa locuiasca cu noi si a plecat acasa dupa ce a trecut iarna. Nu ma ajuta financiar si nici moral. Din contra ma minte tot mai mult . El are 87 ani.
Intrebarea mea este;
1 - Ce drepturi am eu la acea casa si bunurile cei apartin ?
2 - La varsta lui poate decide singur in instanta si semna fara acordul meu ? De a instraina bunurile in defavoarea mea si favoariza nora ?
3 - Cum pot afla numarul dosarului de la tribunal pe care el nu vrea sa mi l spuna la procesul in curs ?
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: dody1 , utilizator 10:25, 9 Aprilie 2018
Buna seara,
Dumneavoastra aveti dreptul la 1/2 din valoarea adaugata la acel imobil ce se poate stabili a fi fost realizata de la momentul casatoriei pana in prezent.
Daca decedati inaintea lui atunci copiii dumneavoastra vor trebui sa se judece cu tatal vitreg pentru dreptul lor de a mosteni cota de 3/4 din cota ce v-ar fi revenit din acea valoare adaugata.
Nu dumneavoastra puteti sa fiti curator avand in vedere varsta lui ci, eventual, autoritatea tutelara de la primaria pe raza careia domiciliaza.
Cat priveste numarul dosarului, va trebui sa va duceti la instanta unde se judeca si acolo veti putea afla de la arhiva, daca va comunica.
Buna seara,
Va multumesc pentru informatiile date.
Deci e clar caci acolo el poate face tot ce vrea findca eu nu am construit ci doar am finisat ,mobilat si intretinut. Intr un cuvant am fost sclava lui .

Multumesc mult.
doamna draga , casa era la rosu, tencuiala finisajul tamplaria dusumelele nu le-ati facut impreuna ,in perioada cat ati locuit cu el, macar din acestea detineti jumatate, deci nu sunteti sclava lui sunteti coopropietara
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Aprilie 2018
virgil1950, utilizator
Nu este coproprietara, are un drept de creanta. Ar trebui sa negociati cu domnul. Puteti impiedica vanzarea cu notarea unui litigiu, de pilda. depinde insa ce urmariti exact, de ce anume nu doriti sa vanda.
Doamna avocat, nu urmăresc decât să pot locui liniștită până la sfârșitul zilelor și aș accepta chiar și o vânzare cu drept de uzufruct ,unde să am siguranță ultimelor zile de vita. Să nu mai fiu mințită și să nu mi mai ascundă acest lucru.
Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Invocarea simularii danu2566 danu2566 Buna ziua,am fost casatorit din 1993 pana in 2010,an in care ea a divortat,invocand faptul ca nu m-am ocupat de copii...,ca sunt gelos...Am locuit impreuna ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu clauza de intretinere nat_king nat_king Buna ziua ! Doresc sa dau baiatului meu o parte din casa mea cu contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.Pana aici toate bune,numai ca nora nu ... (vezi toată discuția)
Drepturile la divort andrey-mihaiescu andrey-mihaiescu Buna ziua! Am in familie urmatoarea situatie: propietarul unei locuinte are un baiat adoptat (nu are copii naturali) acesta la randul lui este casatorit si ... (vezi toată discuția)